Cum si in ce situatii se poate contesta decizia, verdictul, diagnosticul dat de catre un medic psiholog, acesta fiind nefavorabil. Persoanei in cauza i s-au pus doar cateva intrebari, ce tineau mai mul de aspectul social si nu cazul in sine, tot examenul a durat cam 5 minute, iar avizul a fost nefavorabil in situatia respectiva. Se poate renega medicul si cere o alta examinare, un alt medic si in ce conditii? De mentionat ca nu avem de-a face cu o boala psihica ci cu un aviz psihologic necesar pentru obtinerea unui document.
Hg 355/2007
ART. 26 Promovarea sănătăţii la locul de munca reprezintă supravegherea activa a sănătăţii lucrătorilor în raport cu caracteristicile locului de munca şi, în mod particular, cu factorii de risc profesionali.
ART. 8
(4) Testarea psihologică a aptitudinilor în munca se face potrivit prevederilor anexei nr. 1.
ART. 12
(2) Toate cazurile de inaptitudine medicală permanenta vor fi rezolvate de către medicii de medicina muncii în colaborare cu medicii de expertiza capacităţii de munca, care se vor informa reciproc asupra rezolvarii situaţiei de fapt.
ART. 30 Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în munca.
ART. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează autorităţii de sănătate publica judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fisei de aptitudine în munca.
ART. 32 Autoritatea de sănătate publica judeteana sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei.
ART. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
ART. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.