avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Contestatie Diagnostic Medic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Contestatie Diagnostic Medic

Buna seara,


Cum si in ce situatii se poate contesta decizia, verdictul, diagnosticul dat de catre un medic psiholog, acesta fiind nefavorabil. Persoanei in cauza i s-au pus doar cateva intrebari, ce tineau mai mul de aspectul social si nu cazul in sine, tot examenul a durat cam 5 minute, iar avizul a fost nefavorabil in situatia respectiva. Se poate renega medicul si cere o alta examinare, un alt medic si in ce conditii? De mentionat ca nu avem de-a face cu o boala psihica ci cu un aviz psihologic necesar pentru obtinerea unui document.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
grunwald, utilizator
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:22, 9 Noiembrie 2011
Pot sa va raspund d.p.d.v. SSM si med. muncii !


Hg 355/2007
ART. 26 Promovarea sănătăţii la locul de munca reprezintă supravegherea activa a sănătăţii lucrătorilor în raport cu caracteristicile locului de munca şi, în mod particular, cu factorii de risc profesionali.
ART. 8
(4) Testarea psihologică a aptitudinilor în munca se face potrivit prevederilor anexei nr. 1.
ART. 12
(2) Toate cazurile de inaptitudine medicală permanenta vor fi rezolvate de către medicii de medicina muncii în colaborare cu medicii de expertiza capacităţii de munca, care se vor informa reciproc asupra rezolvarii situaţiei de fapt.
ART. 30 Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în munca.
ART. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează autorităţii de sănătate publica judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fisei de aptitudine în munca.
ART. 32 Autoritatea de sănătate publica judeteana sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei.
ART. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
ART. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testare psihologica Arisandy Arisandy Instituția în care lucrez a făcut contract cu un psiholog cu care personal am avut ceva divergențe. Astfel încât am fost la alt psiholog, avizat, care ... (vezi toată discuția)
Va rog pentru o persoana cu dizabilități dacă medicina muncii ... frunzaverona@yahoo.com frunzaverona@yahoo.com Va rog pentru o persoana cu dizabilități dacă medicina muncii da aviz negativ și eu consider incorecta îngustă și discriminatorie masura lucrând în ... (vezi toată discuția)
Aviz medicina muncii gabriela1993 gabriela1993 Am o problema referitoare la avizul medicului de medicina muncii. si acela ca medicul care are un contract cu unitatea la care lucrez nu-mi da aviz favorabil. ... (vezi toată discuția)