avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.As dori sa stiu daca actele scrise de mana si cu 2 martori sunt acceptate in tribunale ca si dovezi.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: LadyBlondy , utilizator 13:34, 9 Noiembrie 2011
in principiu sunt acceptate, important este obiectul actului in functie de care se stabileste daca sunt concludente sau nu
Am facut o succesiune acuma cinci ani dupa moartea tatalui meu.Apartamentul a fost impartit intre mama si trei frati , si acuma eu as vrea sa ii platesc mostenirea unui frate din partea ambilor parintii si atunci el sa nu mai poata revendica dupa moartea mamei mele partea din mostenire.As dori sa stiu daca facem numai acte de mana si cu doi martori ..in eventualitatea ca ajungem la tribunal este valabila si se va lua in considerare ca eu intradevar i-am platit partea lui de mostenire a parintilor?..Multumesc .
nu se pot face acte pe o mostenire care inca nu a fost deschisa. nu sunt valabile
Multumesc pentru raspuns si atunci cum se poate face legal ca apartamentul acela sa fie pe numele meu dar cu 2 clauze,adica mama si un frate sta in ea pana mor ei, si celalat sa nu mai aiba drept de proprietate? Un fel de vanzare-cumparare , donatie sau mai este si ci ce individualizare? Multumesc .:-/:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ella2010 ella2010 va rog sa ma lamuriti . mama mea a facut inainte de deces un testament de mana fara notar ,cu doi martori e valabil? multumesc. suntem doi frati ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire florinap florinap In urma decesului unuia din parinti ,ambii copii au cedat partea lor tatalui printr-un act la notar. Acum parintele supravietuitor nu vrea sa faca acte ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa parinti ANDRONICESCU ELENA ANDRONICESCU ELENA Buna ziua. Mama a murit acum 8 ani si nu a fost facuta succesiunea din cauza ca tatal nostru traia. In anul trecut a murit si tata si pana acum nu a fost ... (vezi toată discuția)