avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In anul 2009 mama mea a decedat.Sunt singurul copil la parinti iar tatal meu este in viata.As dori sa stiu cum se imparte mostenirea si care este procedura.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:58, 10 Noiembrie 2011
Din masa succesorala dumneavoastra vi se cuvine 3/4 iar tatalui dvs 1/4.
Va prezentati la un birou notarial cu certificatul de deces al mamei, certificatul de casatorie al parintilor, certificatul dvs de nastere, acte de proprietate pentru bunurile pe care doriti sa le mosteniti, certificat fiscal, anexa 23 si 24 (starea civila), buletinul dvs si al tatalui. Daca mama a decedat in 2009 dupa data de 11 noiembrie incercati sa urgentati demersul deoarece dupa ce se implinesc 2 ani de la ta decesului veti datora statutul un impozit de 1% din valoarea imobilelor mostenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul ambilor parinti eu_roger eu_roger Buna ziua,va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pt. a deveni proprietarul unui apartament ai carui coproprietari sunt ambii mei parinti,decedati la ... (vezi toată discuția)
Un sfat alexutzu1234 alexutzu1234 Buna seara am o masina care este trecuta pe numele a lu tata meu care el a murit si trebuie sa imi fac asigurarea pe masina ce trebuie sa fac sa o trec pe ... (vezi toată discuția)