avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare sume pentru operatiuni fictive din facturi ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare sume pentru operatiuni fictive din facturi achitate in avans

Intrebare: Daca se pot, si daca da, care ar fi modalitatea legala de recuperare de la o societate comerciala, a unor sume incasate in avans pentru lucrari sau operatiuni care nu au mai fost efectuate fizic de catre aceasta ? (concret este vorba despre sumele aferente operatiunilor de deconectare/debransare de la sistemul centralizat de energie termica, respectiv despre recuperarea contravalorii unor operatiuni care nu au mai fost executate de catre furnizorul agentutlui termic – lucru confirmat insusi de catre emitentul facturii in “Procesul verbal de debransare” si “Referatul tehnic de specialitate” eliberate, mentionand faptul ca: “debransarea executata cu forte proprii”).
Mentionez ca furnizorul agentului termic a facturat si incasat in avans suma de 520,00 (cincisutedouazeci) lei – contravaloarea operatiunilor pentru deconectare / debransare, respectiv cv. operatiunilor de blindare a doua calorifere si doua racorduri pentru apa calda menajera, pe langa taxele aferente celorlalte documente, conditionand abuziv astfel, eliberarea “Avizului tehnic de deconectare” si al “Referat tehnic de specialitate”.
Dat fiind faptul ca furnizorul intarzia foarte mult, iar lucrarile contractate cu firma de instalatii pentru montarea centralei termice si a caloriferelor noi nu puteau astepta, am fost nevoit sa execut operatiunile de blindare a caloriferelor si a racordurilor pentru apa calda menajera cu o alta firma (atentie:cu nici jumatate din suma incasata de catre furnizor !), astfel ca acele sume facturate si incasate in avans catre furnizorul agentului termic au devenit in realitate niste operatiuni si valori facturate fictiv – neexistente in realitate.
Va multumesc si doresc si un raspuns / sfat documentat si la obiect.
Cel mai recent răspuns: tibiolah , utilizator 11:15, 14 Noiembrie 2011
Strict la obiect,Solcitati-i-le in scris restituirea sumei.Daca nu ii chemati in judecata iar anterior judecatii , notificati-i pentru realizarea procedurii prevazuta de art.720 indice 1 cod.proc.civ.
Multumesc, sper sa reusesc, si banii aruncati cat si abuzul ma deranjeaza !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau abuziv? ce e de facut ? tibiolah tibiolah Avand in vedere ca prin Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica cu privire la deconectari din sistemul de incalzire ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)
Plata caldura subsol bloc si tevi apartament enecarol enecarol Locuiesc intrun bloc cu 19 apartamente in mun Buzau care este racordat la incalzire centralizata pendinte de RAM - 17 apartamente au fost debransate de la ... (vezi toată discuția)