avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna dupa concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna dupa concediu ingrijire copil

Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare:
daca o persoana a intrat in concediu pt.ingrijirea copilului pana la 2 ani, in august 2009 si nu si-a luat concediul de odihna aferent pentru anul respectiv,la reluarea activitatii in august 2011 are dreptul la co neefectuat in anul 2009 ? Dar pentru lunile lucrate in 2011?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 9 Noiembrie 2011
Codul Muncii prevede ca , angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Asadar , legiuitorul nu a reglementat si alte excepti de la regula acordarii CO ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co neefectuat lefteriu_adrian lefteriu_adrian buna ziua. m-am angajat in februarie 2009 la o firma, la care lucrez si acum si nu am avut concediu de odihna pe 2009, pe 2010 am avut doar 10 zile. In cazul ... (vezi toată discuția)
Concediu legal Alina Ene Alina Ene buna ziua, am urmatoarea situatie: am concediu neefectuat din 2008 si 2009, in total cumulat 22 zile. concediul neefectuat din 2010 este de 15 zile. la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna bugetari gh3gh1 gh3gh1 Avem un salariat (instututie bugetara) care nu si-a luat concedii de odihna din 2009. Acum solicita sa i se aprobe concediile de odihna neefectuate. Exista ... (vezi toată discuția)