Buna ziua ,
Va rog ajutati-ma si pe mine cu cateva raspunsuri in ceea ce priveste problema mea.
Pe data de 7 Decembrie copilul meu implineste 2 ani si ar trebuie sa ma reintorc la serviciu insa nu mai am unde caci in sucursala unde eu am lucrat m-i s-a desfiintat postul.
Conform codului muncii in viigoare au obligatia sa-mi ofere si mie alt post (accept si un alt post)?
Daca acest post i-mi este oferit spre exemplu in alt oras din tara pot refuza in prima faza ?
La cat timp trebuie facuta cererea de reintoarcere din CIC , cei de la resurse umane mi-au spus ca :citez ( cererea o faci si tu mai atunci aproape ) insa nu mi-au specificat o data .
Mentionez faptul ca lucrez intr-o companie multinationala , am experienta in domeniul in care lucrez ,insa am avut nesansa sa -mi fie desfiintat postul .Cei de la resurse umane nu m-au anuntat nimic referitoar la ce se va intampla cu mine , nu m-au chemat nici macar sa dau un test asa cum au facut ceilalti colegi ai mei .
Legal m-as putea razboi cu ei in instanta daca in caz nu ma primesc sau cine stie ce-mi spun ?
1. In perioada cat ati fost in CCC ati avut CIM suspendat adica erati tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
2. La terminarea CCC angajatorul este obligat sa respecte clauzele din CIM, adica reveniti pe acelasi post si in aceleasi conditii prevazute in CIM.
3. - Deoarece postul a fost desfiintat angajatorul nu are obligatia legala dar va poate oferi un alt loc de munca, daca exista un asemenea post, dar dvs. nu sunteti obligata sa il acceptati.
- In aceste conditii veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Cu cateva zile inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu data de 8 decembrie.