avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si CCC

Buna ziua,
Pe 1 august 2010, am inceput sa lucrez cu contract de munca pe perioade determinate la o societate. Astfel mi s-a intocmit acel contract pentru 3 luni de zile, urmat fiind de 2 acte aditionale, fiecare tot de cate 3 luni de zile; urmand ca pe 1.05.2011 sa fie incetat acel contract de munca, si deschizandu-mi altul cu aceleasi criterii.
Problema este ca in cursul lunii mai am ramas insarcinata. La sfarsitul lunii iunie am anuntat seful de departament de situatia mea, am facut chiar si instiintarea scrisa, acesta la randul sau anuntand angajatorul. Problema este urmatoarea: angajatorul nu a mai dorit sa imi continue acest ultim contract de munca prin acele acte aditionale, astfel ca la 1.11.2011 am incetat activitatea la acea societate prin art 56 alin i, avand 25 saptamani de sarcina. Dorind sa imi introduc actele de somaj pana la intrarea in concediul prenatal, constat ca cei de la somaj cat si cei de la inspectoratul teritorial de munca nu imi vad inca incetarea la aceasta societate din cauza introducerii noului revisal, comunicandu-mi ba ca nu a transmis societatea corect datele, ba ca cei de la somaj nu au programul actualizat, ba ca au fost foarte multe solicitari din partea firmelor, si mai dureaza pana cand vor vedea si dansii datele corecte. Intrebarea mea este urmatoarea: daca organele competente in acest caz, nu imi vad situatia clara cat mai curand eu mai pot beneficia de concediu prenatal/ postnatal, si eventual concediul de crestere a copilului pana in varsta de 2 ani? Ce ar trebui sa fac pentru a beneficia de aceste drepturi?
Va multumesc anticipat pentru atentia si raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 9 Noiembrie 2011
1. - Incetarea CIM cu art.56(1), lit.i din Codul muncii va perrmite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- Pentru a avea continuitate si a beneficia de indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM trebuia sa depuneti actele la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la data incetarii CIM.
- Daca depuneti actele mai tarziu veti beneficia de indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.

2. - La Agentia de Somaj trebuie sa prezentati decizia de incetare a CIM si celelalte acte necesare, nu vad ce treaba are Agentia cu Revisal-ul.
- Nu este vina dvs. ca angajatorul nu a inregistrat in Revisal incetarea CIM.
- Mergeti la ITM, faceti sesizare urgent, sa verifice si sa indrume si sa oblige pe angajator sa isi indeplineasca obligatiile legale.

3. Daca reusiti sa rezolvati problema in cursul lunii noiembrie veti putea beneficia si de concediu de maternitate si de CCC (pentru acesta din urma sunt eligibile si fractiuni de luna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata in concediu maternitate - societate in dizolvare Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata aflata in concediu prenatal. Asociatii doresc dizolvarea voluntara a firmei, ca urmare a faptului ca firma nu mai poate functiona ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? ey2kat ey2kat Buna ziua. am fost angajat la o societate pe perioada determinata, iar in luna aprilie 2010 am nascut si cu data de 03.05.2010 mi s-a inchis contractul de ... (vezi toată discuția)
Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)