Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire?Am o matusa care detine niste magazine alimentare.Un angajat a furat din gestiune multa marfa,a fost descoperit si s-a ajuns la judecata.Dar invinuitul a facut rost de o foaie de la psihiatru cum ca ar avea ceva alienatie mintala tamporara(nu retin exact) si nu raspunde penal.Este scutit de pedeapsa si de toate cheltuielile de judecata.Pe scurt,matusa mea ramane cu paguba?Chiar asa usor scapa acea fata de inchisoare?
In momentul angajarii se face medicina muncii. Se elibereaza foaia de aptitudine. Ca gestionar ( sau oricine lucreaza cu banii) ar fi trebuit sa faca si o testare psihologica. Iar in dosarul medical al ei, trebuie sa scrie daca are ceva psihic. Ce aptitudine are respectiva? Poate va puteti lega si de asta.
Nu s-a facut nici un control psihiatric.Urmeaza sa se dispuna contraexpertiza,problema e ca daca se face tot in Deva,ajunge tot la acelasi spital de unde are foaia.Deci nu cred ca se schimba nimic.Pe langa boala psihica mai are un certificat care atesta o boala de circulatie si nu are voie sa faca deplasari lungi.Deci nu poate face acest test la Bucuresti,de exemplu,cel putin nu momentan,cat este sub tratament.Cam atat am aflat pana acum,nu stiu daca se poate asa sa nu.
Discernamant diminuat
viorelv
Se poate retine de catre instanta ca si proba un certificat de la medic psihiatru referitor la discernamantul diminuat al faptuitorului la momentul comiterii ... (vezi toată discuția)