avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit investirea profitului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

investirea profitului

Am o intrebare. Sa presupunem ca firma X are un profit de 500.000 euro pe o luna.
Se platesc din acei 500.000 euro cei 16% impozit pe profit , tva daca este cazul precum si orice alta datorie la bugetul de stat.
raman 420.000 euro profit curat firmei.

asociatul unic si administratorul firmei, are voie sa achizitioneze un teren cu ei?
Daca terenul valoreaza 1000 euro, si administratorul este destul de prost sa il cumpere cu 420.000 euro .... are vreo raspundere penala? normal ar fi sa nu.. dar astept pareri. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters228228 , utilizator 07:01, 13 Noiembrie 2011
COD FISCAL:

ART. 11 Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal
(1) La stabilirea sumei unui impozit sau a unei taxe in intelesul prezentului cod, autoritatile fiscale pot sa nu ia in considerare o tranzactie care nu are un scop economic sau pot reincadra forma unei tranzactii pentru a reflecta continutul economic al tranzactiei.

...
ART. 7
26. preţ de piaţă - suma care ar fi plătită de un client independent unui furnizor independent în acelaşi moment şi în acelaşi loc, pentru acelaşi bun sau serviciu ori pentru unul similar, în condiţii de concurenţă loială;




Codul de procedură fiscală cu normele metodologice de aplicare:

Art. 94
Obiectul şi funcţiile inspecţiei fiscale


(2) Inspecţia fiscală are următoarele atribuţii:

a) constatarea şi investigarea fiscală a tuturor actelor şi faptelor rezultând din activitatea contribuabilului supus inspecţiei sau altor persoane privind legalitatea şi conformitatea declaraţiilor fiscale, corectitudinea şi exactitatea îndeplinirii obligaţiilor fiscale, în vederea descoperirii de elemente noi relevante pentru aplicarea legii fiscale;

b) analiza şi evaluarea informaţiilor fiscale, în vederea confruntării declaraţiilor fiscale cu informaţiile proprii sau din alte surse;

c) sancţionarea potrivit legii a faptelor constatate şi dispunerea de măsuri pentru prevenirea şi combaterea abaterilor de la prevederile legislaţiei fiscale.



... deci e posibil sa se stabileasca (din diferite alte surse- notari, agentii imobiliare, etc, etc) pretul real (de piata) al tranzactiei si reincadrarea ei de catre fisc (a tranzactiei).

consecinteleee...






Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere de catre srl a unui apartament care e in proprietatea unei persoane fizice vioreltudorascu vioreltudorascu Pot da apartamentul meu prin contract de comodat firmei mele unde sunt unic actionar (srl)? Poate firma sa inchirieze acest apartament (in cf eu sunt ... (vezi toată discuția)
Achizitie la pret supraevaluat de la persoana fizica acilro acilro Care este legea care defineste/interzice achizitia unor bunuri de catre un SRL de la o persoana fizica (care poate fi chiar administratorul firmei) la pret ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la asociatul unic lindemona lindemona Buna ziua, As dori sa stiu daca un SRL poate achizitiona materie prima de la asociatul unic (care este producator individual) sau cum se poate proceda in ... (vezi toată discuția)