avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Muncitor calificat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Muncitor calificat?

Am facut un curs de lucrator comercial (vanzator) in 2005. Daca ma angajez pe un post de vanzatoare inseamna ca sunt muncitor calificat? Intru in categoria muncitorilor calificati si salariul brut trebuie sa fie de 648 ron? Mai exact, ce inseamna muncitor calificat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana_lov3s_u , utilizator 17:53, 28 Septembrie 2008
Da, salariul minim brut incepand cu data de 01.oct.2008 este de 648 lei.
Muncitor calificat este muncitorul care are o pregătire specială într-un anumit domeniu de activitate.
Adica care are calificare pentru postul respectiv (indiferent de domeniu), nu? Indiferent daca aceasta calificare a obtinut-o printr-un curs, liceu, facultate, masterat? Adica daca am curs de vanzatoare si ma angajez ca vanzatoare sunt considerata muncitor calificat,nu?
Inca o nelamurire..daca angajatorul cere, pentru ocupare unui post (de ex. asistent vanzari, pentru care in mod normal nu sunt obligatorii studii superioare), studii superioare, pot solicita un salariu brut de 1080 de lei? E corect? Sau acest salariu se acorda doar pentru functiile care cer in mod obligatoriu studii superioare (de ex inspector, consilier, expert, consilier juridic, auditor ) indiferent de vointa angajatorului? Adica salariul brut de 1080 lei se acorda in functie de vointa angajatorului (daca cere in mod expres studii superioare) sau depinde de functia ocupata?
Personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare , atunci va beneficia de un salariul minim brut de 1080 lei.
Depinde de studiile necesare ocuparii functiei respective.

...
Daca aveti curs pentru vanztoare si va anagajati pe un asemenea post, sunteti considerata ca muncitor calificat.

Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in functie de studii ContSters68274 ContSters68274 Buna-ziua! Am terminat facultatea si m-am angajat la o fabrica pe un post care necesita studii medii.Se poate face ceva ca sa beneficiez de un salariu cuvenit ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut pe economie Monici Monici Buna ziua, Am si eu o intrebare: am un angajat caruia vreau sa ii dau salariul minim brut pe economie. Daca are studii superioare, indiferent ca acestea ... (vezi toată discuția)