avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in functie de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in functie de studii

Buna-ziua!
Am terminat facultatea si m-am angajat la o fabrica pe un post care necesita studii medii.Se poate face ceva ca sa beneficiez de un salariu cuvenit celor care au studii superioare?Mentionez ca la incadrare s-au ales numai absolventi de facultate,iar salariul meu dupa 3 ani de munca este de 608 ron.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 2 Noiembrie 2008
Salariul de 1000 lei se acorda numai daca sunteti angajat pe postul care necesita studiile pe care le aveti dvs.
In caz contrar, nu puteti obiga pe nimeni sa va acorde acest salariu, chiar daca la ultima recrutare angajatorul a selectat doar persoane cu studii superioare. Trebuie sa priviti situatia si prin prisma lui: daca e de unde, de ce sa nu alegi personal mai educat??
prin urmare, aveti doua variante:
1. negociati direct cu actualul angajator drepturile dvs. si majorarea salariului;
2. cautati un alt job, corespunzator pregatirii dvs.
Personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare beneficiaza de un salariul minim brut de 1080 lei de la data de 01.octombrie.2008.
Intrucat, postul pe care il ocupati nu necesita studii superioare angajatorul nu este obligat sa va dea acest salariu.
Dar nici dvs. nu sunteti obligat sa acceptati in continuare acelasi salariu si nici acelasi angajator. 3 ani de pasivitate mi se par o perioada foarte lunga - sunteti in pericol de plafonare pe un post inferior pregatirii. Un potential angajator care are un post adecvat studiilor dvs cu siguranta va privi circumspect starea aceasta de pasivitate si renuntare. Plus ca dupa 3 ani in care nu ati profesat ceea ce ati studiat va va fi mai greu sa va adaptati unui post in domeniul studiat in facultate.
sdianaviolina a scris:

Salariul de 1000 lei se acorda numai daca sunteti angajat pe postul care necesita studiile pe care le aveti dvs.
..............

Potrivit art.1din Hg nr.1051/2008, coroborat cu art.4o alin.1 lit d, incepand cu data de 01 octombrie 2008 salariul minim brut pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare este de 1080 lei si nu de 1000 lei. ;)
Nu e vorba de pasivitate ci de faptul ca dupa terminarea facultatii toti angajatorii cereau experienta,acesta nu.Lucrez in domeniu dar pe o functie inferioara.Am cautat in alta parte ,dar in orasul meu nu sunt posturi disponibile in domeniu(inginer in industria alimentara).Nu te angajeaza nimeni pe acest post fara experienta.Acum sunt in concediu de crestere a copilului si incerc sa gasesc in alta parte de munca.

Alte discuții în legătură

Muncitor calificat? ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am facut un curs de lucrator comercial (vanzator) in 2005. Daca ma angajez pe un post de vanzatoare inseamna ca sunt muncitor calificat? Intru in categoria ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare nadia_odagiu nadia_odagiu stiu ca salariul minim brut este de 540 lei, dar care este salariul minim pentru cei cu studii superioare? (vezi toată discuția)
Dreptul la munca-salariu lore69 lore69 Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Eu sunt inginer.In cartea de munca sunt trecuta ca inginer si contractul de munca este si el semnat pe post de inginer cu norma ... (vezi toată discuția)