avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Online Banking
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Online Banking

Cum pot dovedi eu ca persoana ca nu am facut o plata online banking dar care a fost efectuata de catre altcineva in contul firmei mele fara ca eu sa stiu.Plata s a efectuat din firma mea catre o firma in alta tara. In 4 zile de la plata contul a fost blocat si am primit o acuzatie destul de grava.. spalare, tainuire si ascundere de bunuri ilegale :( Nu sunt angajati pe firma, ea neavand activitate.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
gabist2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabist2000 , utilizator 14:09, 10 Noiembrie 2011
sa inteleg ca obiectul infractiunii principaleconsta in comiterea unei infractiuni in domeniul informatic , de catre o persoana neautorizata de catre dv. (sau necunoscuta)???
-la data constatarii operatiunii bancare, ati anuntat banca, politia, etc???
Eu am infiintat firma sa faca comert, persoana neautorizata dar cunoscuta de mine mi-a ridicat pinurile din cutia postala si pana sa mi le aduca a facut transfer de 1.4 milioane euro pe prestari servicii. Cand a observat ca nu-i mai pleaca 500.000 de mii din banca a venit la mine sa merg la banca sa dam drumul la treaba initiala, adica comert si sa facem niste plati.
La banca m-am dus sa intreb direct ce se intampla in cont, nu ca nu as fi facut eu plata. L-am crezut pe prietenul meu ca e vorba de marfa.
Banca mi-a dat doar o instiintare ca e contul blocat si un numar de sesizare ca ar fi investigat de procuratura.
Initial nu am fost la politie ca el mi-a zis ca nu e nici o problema, ca nu am facut nici o ilegalitate dar pe parcursul timpului m-am lamurit ca e mult mai grav decat am crezut si decat mi-a spus el.
Ideea e ca nu am semnat nimic in cele 4 zile de functionare ala firmei si nu am facut eu plata on-line.
S-a intamplat pe 9 martie si acum am inteles ca ar fi ancheta gata si trebuie sa primesc vreo citatie ceva daca nu cumva ma si ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract civil persoana fizica neautorizata ContSters213537 ContSters213537 Este ilegala incheierea unui contract civil intre o persoana juridica si o persoana fizica neautorizata? Daca da, care sunt consecintele pentru persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Inselat amarnic CORTEX CORTEX Buna seara. Am luat in chirie un gater care functiona ca o intreprindere individuala infiintata la cererea mea, pe banii mei pe numele unui prieten. Pe ... (vezi toată discuția)
Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista poprire asiguratorie de catre anaf adriana istrate adriana istrate Buna ziua, Din greseala am facut o plata oline la o firma, confundand-o cu alta firma (denumiriele firmelor semanu). Problema este ca firma unde am virat ... (vezi toată discuția)