avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Omisiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Omisiune

Va salut,

Intr-un dosar in care am calitatea de parat si care se gaseste in faza de apel,am depus motivarea apelului pana la primul termen. Dupa scurt timp,am primit citatia in care pe langa termenul nou fixat,mi se pune in vedere sa "depun intampinare cu copie motive"(redau textual).
Am realizat ca am omis ca pe langa exemplarul trimis instantei sa anexez atatea copii ale motivelor mele de apel cate parti sunt in dosar,asa cum este procedura.
La aceasta se refera mentiunea instantei din noua citatie" de a depune intampina- re cu copie motive"? Dar daca in ce priveste omisiunea mea de a depune exemplare pentru comunicare pentru toate partile inteleg acest fapt si ma voi conforma,nu inteleg de ce instanta imi pune in acelasi timp in vedere sa depun intampinare inainte de urmatorul termen,avand in vedere ca am trimis prin posta cu confirmare de primire motivele mele de apel,dupa ce acesta fusese introdus inainte de redactarea motivarii,deci implicit nu se mai punea problema de a depune intampinare?
Cum trebuie sa procedez?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:30, 10 Noiembrie 2011
Sunteti singurul care a declarat apel in cauza?
Intampinarea se depune, in apel, de intimat si nu de apelant, fiind un raspuns al intimatului la motivele de apel.
Prin urmare, daca numai dvs. ati formulat apel, atunci nu aveti ce intampinare sa depuneti. In acest caz, este vorba doar de o greseala in redactarea citatiei.
Daca nu doar dvs. ati formulat apel, probabil ca citatia se refera la depunerea intampinarii privitoare la celalalt apel.
Aveti obligatia sa depuneti atatea exemplare dupa motivele de apel, cate parti sunt in cauza.
Nu sunt singurul care a declarat apel in cauza,mai sunt si alte parti. Intelegeti deci surprinderea mea in ce priveste punerea in vedere de catre instanta,prin citatie,de a depune intampinare.La ce va referiti cand spuneti:"probabil ca citatia se refera la depunerea intampinarii pentru celalat apel"? Inclin sa cred ca invederarea pe care mi-a facut-o instanta de a "depune intampinare cu copie motive"este eronata pe jumatate,anume ca in calitate de apelant nu am ce intampinare sa depun,si aici este eroarea,dar am obligatia sa depun atatea copii ale motivelor de apel cate parti sunt in proces.Ce se poate intampla cel mai rau daca o parte omite sa depuna numarul suficient de copii pentru comunicare? Probabil ca instanta mi-a pus in vedere sa depun copii(cam lapidara formularea din citatie)pana la urmatorul termen socotindu-l pe acesta ca prima zi de judecata in care partile legal citate pot pune concluzii,iar nu termenul anterior(primul dat in apel)?
Ce parere aveti?

Cu stima.
Probabil ca instanta mi-a pus in vedere sa depun copii(cam lapidara formularea din citatie)pana la urmatorul termen socotindu-l pe acesta ca prima zi de judecata in care partile legal citate pot pune concluzii,iar nu termenul anterior(primul dat in apel)?


Asta o puteti afla citind incheierea de sedinta de la termenul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare apel Artigas Artigas Va salut, Am fost citat in calitate de apelant cu mentiunea ca am obligatia sa depun intampinare pana la termenul urmator.Am fost la arhiva sa vad ... (vezi toată discuția)
Model intampinare recurs in calitate de intimat reclamant laurra_matei laurra_matei Buna ziua, Am nevoie sa ma ajutati in redactarea unei intampinari in urma unui recurs depus de parat intr-un proces de recuperare drepturi banesti. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Comunicarea intampinarii intr-un proces cu politia rutiera cyan cyan In cazul depunerii plangerii impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera pentru savarsirea unei contraventii se trimite acasa intampinarea facuta ... (vezi toată discuția)