in 2004 am dat imputernicire fratelui meu de a se ocupa cu recuperarea cf. legii 10/2001a trei imobile nationalizate in 1950 ce au apartinut parintilor nostrii cf. Sora mea a dat o declaratie autentificata prin care renunta la tot in afara partii ce i se cuvine din casa in care s-a nascut
Eu i-am dat o imputernicire generala in care am inscris toate proprietatile .
Fratele meu a facut demersurile necesare pentru toti trei in cazul casei parintesti dar apoi a cerut restul in nume propriu. Este drept toti acesti ani , nici eu nu mi-am manifestat interesul si nu am participat financiar la nici o cheltuiala , onorariu avocati, evaluari, acte notariate, etc. etc .
Acum cand a castigat unul din imobile prin proces in numele lui si este pe cale sa il castige si al doilea, totul fiind achitat numai de el, eu mai am dreptul la ceva ?
:(
Imputernicirea pe care i-ati dat-o fratelui dvs se numeste mandat in interes comun,neremunerat presupun,faptul ca a efectuat anumite cheltuieli in vederea executarii mandatului ii da dreptul la despagubiri pt ch facute,dar nu il instituie unic proprietar.Sora dvs nu putea sa renunte partial la mostenire,renuntarea este neconditionata in sensul ca nu accept doar o parte,si restul nu accept,renuntarea este totala nu partiala
In plus regula unanimitatii in viziunea Cedo este uneori un obstacol la accesulin justitie,se merge pe ideea mandatului tacit,chiar daca este facuta in nume popriu cererea de revendicare profita tuturor mostenitorilor
aici nu inteleg prea bine. Care este diferenta in interpretarea la noi si interpretarea CEDO cand este caz de lipsa de interes din partea altor mostenitori ?
Sora care a scris o renutare partiala ce poate face ? sa renunte la tot ? sa acepte partea ei la tot ?