avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa tranfer o casa intre rude de gradul doi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa tranfer o casa intre rude de gradul doi?

Am construit o casa acum citiva ani pe numele surorii mele, eu nefiind in tara la acea data. Acum doresc sa trec casa pe numele meu, dar la notariatul la care am fost mi s-a zis ca nu pot declara valoarea pe care o doresc eu fiind transfer de proprietate intre rude de gradul doi. Eu stiam ca este piosibil acest lucru.imi puteti da informatii exacte? Apoi doresc ca aceasta casa sa ramin a, fara nici un drept de apel, viitorului meu sot ( daca se intimpla ca eu sa mor inaintea lui) pina la decesul acestuia. Cum pot face aceste acte, mentionind ca eu am 2 copii dintr-o casnicie anterioara si el are 2 , dar nu doresc ca ei sa obtina casa pina la decesul sotului meu. Sau, daca el moare inaintea mea, casa sa imi ramina numai mie, copii lui sa nu aiba nici un drept la acea casa. Mentionez si faptul ca urmeaza sa ma casatoresc anul viitor si as dori sa perfectionez aceste acte inainte de casatorie.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mariana v , utilizator 07:31, 15 Noiembrie 2011
treceti casa pe numele unuia din copii dv...
altfel nu se poate, fiind bun dobandit in timpul casatoriei, de acesta va privilegia si sotul..implicit si copii acestuia dupa decesul sau
Nu trebuie sa fie bun dobindit in timpul casatoriei, nu sintem casatoriti inca. De aceea caut o varianta, ca IN CAZUL MORTII UNUIA DINTRE NOI, COPII DIN CASATORIILE ANTERIOARE SA NU AIBA NICIO UN DREPT LA CASA PINA LA DECESUL SOTULUI SUPRAVIETUITOR.
Nu este nici o varianta de a face actele??? Nu am primit nici un raspuns :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa construiesc o casa mariana v mariana v Sunt casatorita a doua oara , sotul meu are 2 copii dintro casnicie anterioara. Vreau sa construiesc o casa pe terenul meu ( mostenit de la tata ) iar banii ... (vezi toată discuția)
Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie? paula38 paula38 Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac acte pe o casa inainte de casatorie? mariana v mariana v Acum 5 ani am construit o casa pe numele surorii mele. Acum doresc sa o trec pe numele meu in anumite conditii. Eu am 2 copii dintr-o casatorie anterioara, dar ... (vezi toată discuția)