avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa construiesc o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa construiesc o casa

Sunt casatorita a doua oara , sotul meu are 2 copii dintro casnicie anterioara. Vreau sa construiesc o casa pe terenul meu ( mostenit de la tata ) iar banii pt constructie sunt obtinuti din vanzarea unei parti din acel teren. Intrebarea mea este : cum pot face actele pentru acea casa in conditiile urmatoare. Sotul meu sa aiba dreptul de a locui acolo pina la deces ( daca eu mor inaintea lui ) dar in acelasi timp, daca el moare inaintea mea , mostenitorii lui sa nu aiba nici un drept la casa. Stiu ca orice bun obtinut in timpul casatoriei este bun comun. Asadar, nu stiu cum as putea face in siruatia data. Vreau ca el sa ramina in casa , daca se intimpla cu mine ceva, dar , in acelasi timp , nu doresc ca mostenitorii lui sa se lupte cu copii mei pentru ceva ce imi apartine de fapt.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:43, 13 Septembrie 2017
Ati obtinut deja autorizatia de construire sau urmeaza?
Ar merge o separare de bunuri, conventie matrimoniala, testament... Trebuie sa vedeti ce efecte ar avea fiecare si sa vedeti daca e mai bine sa testati drept de abitatie sau sa il donati cat sunteti in viata, de principiu ambele variante ar functiona, insa depinde de valori si nu numai.
@ mariana v, o alta opinie este sa treceti terenul pe numele copiilor dvs., construiti pe numele lor cu drept de abitatie pe numele dvs si al sotului. In felul acesta toate lumea este asigurata.
Aveti copii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa tranfer o casa intre rude de gradul doi? mariana v mariana v Am construit o casa acum citiva ani pe numele surorii mele, eu nefiind in tara la acea data. Acum doresc sa trec casa pe numele meu, dar la notariatul la care ... (vezi toată discuția)
Bună seara am și eu o întrebare. cum pot face testament între ... Masculu1963@gmail.com Masculu1963@gmail.com Bună seara am și eu o întrebare. Cum pot face testament între soți fără a beneficia copii nici ai mei nici ai ei .Menționez că eu am o fată din ... (vezi toată discuția)