avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa construiesc o casa cu soția dar nu suntem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa construiesc o casa cu soția dar nu suntem legitimi ...

Vreau sa construiesc o casa cu soția dar nu suntem legitimi dar amindoi avem copii din alte căsătorii cum putem face daca se intinpla că unul sa decedeze celălalt să nu fie deranjat de copii persoanei decedate
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:22, 8 Noiembrie 2021
terenul al cui e ? sau inca nu aveti teren?
Terenul este tot de amindoi cumpărat cota parte 50/50
ok, super. asa va fi si casa, pe cote parti.
apoi, ca partea fiacruia sa vie mostenita integral de copii, fa puttei face testamente incat sa mosteniti o cota din partea concubiei sau si mai mbine , sa va lase drept de uzufruct pe partea ei, iar nuda proprietate copiilor, asa veti fi sigur ca veti sta in casa pana la moarte advs si invers.
Dar dacă ne cununăm civil cum ar fi, sau tot aceiași procedura,mulțumesc foarte frumos pentru indrumari
daca va casatoriti, mosteniti in calitate de sot, 1/4 din cota sotiei si invers, iar restul de 3/4 ar imparti egal, copiii decedatului.
tot in calitate de sot supravietuitor ati avea drept de abitatie, adica sa ramaneti in casa, insa dcaa copii cer partajul, va trebui sa le dati partea ce li se cuvine dua mama si atunci lucrurile se complica daca nu aveti bani sa le dati.
tot prin testament s-ar rezolva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa-mi dati si mie macar un sfat stefan_constanta stefan_constanta Subiect: RE: va rog frumos sa-mi spuneti daca este un abuz familiar? subsematul stefan dumitru fiul lui stefan margarit[in viata]tatal si stefan ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt recăsătorit și împreună cu actuala soție ... Guiț Guiț Bună ziua, Sunt recăsătorit și împreună cu actuala soție am construit o casă . În cf figuram împreună cota parte 1/1 casă și terenul aferent . ... (vezi toată discuția)