avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VA ROG FRUMOS SA-MI DATI SI MIE MACAR UN SFAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VA ROG FRUMOS SA-MI DATI SI MIE MACAR UN SFAT

Subiect: RE: va rog frumos sa-mi spuneti daca este un abuz familiar?
subsematul stefan dumitru fiul lui stefan margarit[in viata]tatal si stefan leana[decedata]mama.Mentionez ca mai am in viata doi frati sora [lica] si frate [tanase]in viata si doi decedati .mama [elena]a decedat in urma cu 10 ani .tatal [margarit ]a fost luat de sora cea mica in ingrijire timp de 9 ani pina in prezent pentru ca de pe urma drepturilor in urma celor vindute locul de casa locurile de vie si locurile din cimp sa ia niste bani .cei doi frati lica si tanase au profitat de aceasta situatie si printrun notar au facut un testament pe toate bunurile care au rezultat din actul de propietate la care lau dus si pe la iml si la balaceanca sa vada daca are discernamint,tatal la ora actuala are 96 de ani,mentionez ca eu si copii celor doi frati decedati nu am beneficiat de niciun drept nici din partea tatalui si nici din partea mamei .Va rog sa-mi spuneti si mie si mie daca este o solutie sa obtin si din partea parintilor,in anul 1990 mi-sa incredintat un teren pe care eu am pus vie de 18 ani la care si la primarie apar ca eu am lucrat pamintul respectiv in urma testamentului facut de cei doi frati nu mai am nici un drept .Va rog sa-mi spuneti daca eu am un drept asupra bunurilor macar din partea mamei mai ales ca eu nu am fost chemat la testament si sora mi-a declarat verbal ca mi-a si terenul pe care eu am vie. asa se intimpla cind in viata nu esti iubit si dorit de tata nu mia dat absolut nimic in viata .va rog sa-ma ajutati si pe mine in solutionarea acestui caz .
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:38, 3 Ianuarie 2009
S-a dezbatut succesiunea dupa mama? Din bunurile partea mamei 1/3 revenea sotului supravietuitor, iar 2/3 reveneau copiilor(respectiv copiilor in viata si mostenitorilor descendenti a copiilor decedati).
Tatal dumneavoastra poate dispune prin testament de bunurile sale , dar fara a se incalca rezerva succesorala. Deci dumneavoastra veti beneficia de cota din rezerva succesorala care va revine de drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Succesiunea dupa mama nu sa facut,iar locul pe care avem vie ni la dat pina sa decedeze mama iar sora a spus ca-mi ia aceasta vie indiferent ca eu iam spus ca nu vreau dreptul la casa ,la via cealalta si la restul de 5 pogoane care este in cimp va rog sa-mi spuneti daca poate sa -mi ia via pe care eu am puso de cel mult 15 ani dar pe acte apare in actele parintilor
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2009
stefan_constanta, utilizator
1/4 revine soţului supravieţuitor, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului. Cota de 1/3 i se cuvine doar în concurs cu ascendentii şi colateralii privilegiaţi, dacă aceştia vin împreună la succesiune.

La decesul tatălui, puteţi invoca dreptul de rezervă succesorală, deci puteţi solicita reducerea prevederilor testamentare pînă la limita rezervei, care, în cazul dumneavoastră, este de 1/4 din masa succesorală (adică, din toată averea lăsată de defunct). Cu alte cuvinte, nu puteţi fi înlăturat în totalitate de la succesiune.

Pentru via pe care aţi plantat-o vi se cuvin despăgubiri.

E greu de explicat pe forum. Singura soluţie este să luaţi legătura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte ... Anamaria37cismaru Anamaria37cismaru Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte sa moara ia facut mamei noastre testament pt toata mostenirea ,noi suntem trei frati , iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici maladog maladog Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)