avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... transcrierea unui cerificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

transcrierea unui cerificat de nastere

buna ziua cat dureaza transcrierea unui certificat de nastere in romania?eu am depus dosarul de 2 luni si tot astept raspuns daca merg eu personal in bucuresti rezolv ceva?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 21:24, 10 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
simonacojocaru a scris:

buna ziua cat dureaza transcrierea unui certificat de nastere in romania?eu am depus dosarul de 2 luni si tot astept raspuns daca merg eu personal in bucuresti rezolv ceva?

Cererea de transcriere poate fi solutionata în termen de pana la 2 luni din ziua depunerii, iar pentru motive temeinice, termenul poate fi prelungit.
Poate apelati telefonic biroul starii civile din cadrul primariei unde ati depus cererea inainte de a va prezenta personal.
L.C.
Sa intelegem ca desi locuiti in strainatate ati depus actele la Bucuresti, sau la ambasada sau consulat? Daca veniti personal in Romania rezolvati mai repede. Unele Directii au si o taxa de urgenta astfel incat in 7 zile sunteti gata. Din ce tara aveti certificatul ? Aveti grija ca pentru unele state certificatele trebuie sa fie apostilate. Nu cred ca mai sunt primarii unde sa dureze o transcriere 2 luni. Directiile intr-o luna dau aprobarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea copilului nascut in ecuador jerry_alexandru jerry_alexandru Buna seara...am o intrebare de 100 de puncte cum se zice...traiesc de aproape 6 ani in Ecuador...si in 6 septembrie 2012 am nascut un baietel. Tatal baiatului ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere copil nascut in cipru kontrolitza kontrolitza Buna ziua, am o intrebare legata de transcriera cetificatului de nastere cipriot al baietelului meu. 1. Sunt casatorita cu tatal copilului si puram amandoi ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort, schimbare nume joana72 joana72 Buna ziua, Am o intrebare: Eu locuiesc in Danemarca de 10 ani, dar mi-am pastrat cetatenia romana, nu sint cetatean danez. In 2002 m-am casatorit cu ... (vezi toată discuția)