avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programare concediilor de odihna pt. anul 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programare concediilor de odihna pt. anul 2012

Buna ziua ! Lucrez intr-o firma si administratorul firmei ne-a comunica ca trebuie sa ne facem programarea concediilor de odihna pentru anul 2012, insemnand sa si respectam zilele intocmai cum sunt pe lista respectiva, iar in prima parte a anului sa ne luam 10 zile, urmand transe de 5 zile si 6 zile. Este legale asa ceva ? Si in cazul in care intervine ceva si am nevoie de concediu in alte zile decat cele trecute pe programare ne-au comunicat sa ne luam concediu fara plata.
Cel mai recent răspuns: Oana_A , utilizator 09:04, 5 Martie 2012
Cum pot face programarea concediilor astfel incat sa respect clauza conform careia programarea individuala se poate face intr-o perioada dee max 3 luni? De ex, daca il programez pe X in perioada 01.04.2012- 01.07.2012, el trebuie sa isi efectueze tot concediul in respectiva perioada?? Sau doar cele 10 zile? Sa fac o rubrica pt 10 zile si inca o rubrica pt concediul fractionat? Multumesc!
Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.

In cadrul perioadelor de concediu stabilite conform programarii individuale salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.

In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Astfel, se face o programare a CO intr-o anumita perioada de timp care nu poate fi mai mare de 3 luni. Daca este vorba despre o programare fractionata, atunci una din aceste fractiuni trebuie sa fie de cel putin 10 zile lucratoare consecutive.

Din textul de lege , rezulta ca cele 3 luni nu trebuie sa fie consecutive si pot fi diferite ... in cele 3 luni angajatul trebuie sa-si efectueze integral CO.
Si daca salariatul nu respecta perioada programata initial de concediu, constituie o incalcare a normelor legale?
Nu constituie o incalcare a normelor legale, intrucat o astfel de situatie nu este sanctionata de lege .. in anumite conditii salariatul poate sa-si faca cerere de reprogramare a concediului de odihna.
Multumesc frumos pt lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna mariayacob mariayacob Buna ziua! Angajatorul meu sustine ca sunt obligata sa fac cererea de concediu pe minim 15 zile ideea este ca eu stiu ca cererea se face exact pe zilele in ... (vezi toată discuția)
Programare concedii rrramor rrramor Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde se regaseste obligativitatea angajatorului de a solicita programarea concediilor de odihna. Care este perioada in care ... (vezi toată discuția)
Doar o singura zi de concediu Korleone Korleone Buna ziua, am o intrebare: pot sa mi iau o singura zi de concediu de odihna ? Angajatorul mi-a zis ca daca vreau concediu, minimul e de 10 zile conform legii, ... (vezi toată discuția)