As dori si eu o parere privind urmatoarea speta: am accidentat un pieton care se deplasa pe marginea unei sosele, intr-o zona neiluminata dintr-un sat. Accidentul s-a produs seara, pe intuneric. Persoana purta imbracaminte de culoare inchisa, fara nici un semn reflectorizant si mergea pe jos. Precizez ca in zona nu exista trecere de pietoni, iar eu circulam regulamentar, cu o viteza mai mica de 50 km/h. De asemea, nu am consumat bauturi alcoolice sau alte substante care mi-ar fi putut afecta capacitatea de a conduce. Dupa producerea impactului, am oprit pe dreapta, insa datorita faptului ca era singura in masina, iar in zona era intuneric, mi-a fost teama sa cobor si dupa cateva secunde de panica, am plecat mai departe. Am contactat telefonic familia mea , iar tatal meu mi-a spus sa-l astept acolo unde ma aflam, ceea ce am facut. Dupa aprox 30 de min ne-am intors impreuna la locul accidentului, unde am gasit un echipaj de politie si salvarea.
Persoana a fost internata 3 zile, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, tasare vertebra lombara si leziune gamba stanga, fara fracturi sau alte probleme grave. In declaratie, aceasta a subliniat faptul ca dupa impact si-a pierdut cunostinta.
Daca accidentul s-a soldat cu victime , dvs ati fi avut obligatia legala de a acorda primul ajutor , de a chema salvarea , etc.
Va fi un nr de peste 10 zile ingrijiri medicale , din cele relatate de dvs mai sus , in speta se retine infractiune de parasire a locului accidentului .Pt ca partea vatamata nu se afla pe trecerea de pietoni , intr-un loc marcat, nu se va retine nici o infractiune , nu rezulta vinovatia dvs .
Daca ati respectat intocmai regulile de circulatie pe acel sector de drum nu va exista vreo sanctiune administrativa , in schimb daca le-ati incalcat , se poate dispune si aceasta sanctiune.
De asemeni ,dvs aveati obligatia legala de a declara accidentul la Politie.
Sfatul meu este sa apelati la un avocat pt indrumari , intrucat se poate angaja raspunderea penala a dvs , avand ca temei savarsirea infractiunii de parasire a locului accidentului.
Succes
medicul legist este cel care se va pronunta cu privire la nr. de zile prin emiterea unui certificat. Din relatarea dvs. se poate retine infractiunea de Parasirea locului accidentului. Cit despre inprejurarile produceri acestuia datimi voie sa am rezerve. Parerea mea este sa consultati un avocat, daca nu cumva ati facuto deja.