avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare plata
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare plata

Buna ziua,

in caz ca apelez la executor pentru a-mi recupera o suma de la DGPMB (obligata prin hotarare irevocabila in instanta sa-mi plateasca o suma de bani), iar ei contesta executarea, atunci e posibil sa ajunga sa nu mai fie obligati sa-mi plateasca ? Se face proces / trebuie sa particip ? (as vrea sa stiu la ce sa ma astept - in final, nu vor fi totusi obligati sa faca plata ?)

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: anddioana , utilizator 16:39, 10 Noiembrie 2011
Daca partea interesata a inteles sa formuleze contestatie la executare,functie de motivele pe care urmeaza sa fie invocate,instanta de judecata poate dispune suspendarea executarii silte
Urmeaza sa fiti citata la termen,ocazie cu care aveti dreptul sa va sustineti punctul de vedere
Nu e posibil sa nu mai fie obligati sa plateasca. Cel mult pot anula executarea daca ea e facut cu nerespectarea prevederilor legale. Nu se poate desfiinta titlu executoriu- hotarare a instantei de judecata printr-o contestatie la executare.
Doamna inocenta, suspendarea se da doar daca o cere contestatorul, si depune cautiunea de 10%, nu se da din oficiu.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)