In urma cu un an am avut un accident rutier astfel :Conduceam un auto pe un dj si din lateral stanga fata de sensul meu de mers a sarit un baiat de 14 ani in fata masinii la circa 1 -2 metrii si l-am lovit. Nu era trecere , nu am fost baut, masina corespunde tehnic eram in localitate si baiatul a sarit efectiv in fata masinii de dupa o alta masina ce stationa pe sosea am oprit in circa 10 metrii. A primit 3-4 zile de ingrijiri medicale si mie mi s-a dat NUP .De la spital mi-a venit sa platesc 2700 lei pentru spitalizarea lui . Masina am reparat-o pe banii mei Cum sa platesc daca nu am fost gasit vinovat, si daca nu platesc voi fi actionat in istanta pe cale civila de catre spital. Ok .CAre este termenul SA-L ACTIONEZ IN INSTANTA PENTRU CA MI-A LOVIT AUTOTURISMUL?CARE SUNT SANSELE SA NU PLATESC ACEASTA SUMA SI CE DOCUMENTE SA DEPUN IN INSTANTA? MULTUMESC!!!!!!!!!!
Nu ati fost gasit vinovat de comiterea unei fapte penale dar in civil sunteti vinovat ati produs un prejudiciu,plus partea vatamata s-a constituit parte civila si potrivit raspunderii civile delictuale prejudiciul trebuie reparat
Primul pas logic este sa verificati cheltuielile de spitalizare ..Daca serviciul medico-legal a acordat 3-4 zile de ingrijiri medicale victimei nu cred ca asta nici o ora in spital.Zilele de ingrijiri medicale inseamna zile necesare vindecarii.deci o escoriatie,etc,ceva minor a avut.
Cheltuielile sunt de obicei detaliate.Exp.spirt 2 lei,algocalmin 5 lei etc.Ve-ti fi surprins de cate a avut nevoie bolnavul!!!!!!!!!
Pasul 2 .Sfatul meu este sa nu va aruncati in despagubiri.Spitalul are juristi si cheltuielile se recupereaza de la vinovat.Sa va dea in judecata si ve-ti demonstra in instanta ca vinovatia in producerea accidentului nu va apartine.Este o aberatie sa se apeleze la RCA.Asigurarile intra in solidar in instanta cu cel vinovat.
Adevaratul vinovat este acest baiat care s-a aruncat efectiv in fata masinii .Nu am mai fost intr-un proces civil dar sunt nedumerit de felul in care pun problema cei de la spital ,respectiv faptul ca sunt vinovat si gata ,nu ca adevaratul vinovat este cel care prin inconstienta sa le-a facut o gaura in buget.Cum se stabileste vinovatia intr-un proces civil? am cheltuit si eu circa 600 lei fara manopera pt a-mi repara masina .In NUP procurorul a scris ca nu sunt suficiente zile de ingrijiri medicale . Banuiesc ca si baiatul accidentat a luat o amanda pentru traversare neregulamentara . Este o aberatie sa platesc eu pentru greseala altcuiva.