avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical -2 angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical -2 angajatori

Buna ziua,

In acest moment obtin venituri din 2 surse pe cim si sunt insarcinata.
In momentul in care voi intrat in concediu de maternitate, voi putea obtine indemizatia de la ambii angajatori?
Concediul medical in original il duc acolo unde am functia de baza , iar o copie legalizata la celalalt angajator?
Daca veniturile obtinute de la cei doi angajatori depastesc limita de plafonare (cumulate) ele se iau in calcul separat?

Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc care va fi procedura mai departe.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 10 Noiembrie 2011
Indemnaizatia de maternitate o puteti obtine de la ambii angajatori ... astfel , la locul de munca unde aveti functia de baza veti depune certificatul medical in original , iar la celalalt angajator o copie legalizata de pe acesta ...

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte munca- concediu maternitate lorelena lorelena Buna seara, Sunt insarcinata si in aprox. o luna voi intra in concediu prenatal. Am contract de munca pe durata nederminata la o firma (de 4 ani) si un ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie mama cu 2 jobburi Tonia30 Tonia30 Buna seara, sunt insarcinata si lucrez in 2 locuri. La unul dintre ele am cartea de munca, iar cel de al doilea este in invatamantul superior unde am ... (vezi toată discuția)
Buna seara Consuela76 Consuela76 Am o mare problema,sunt administratir de imobile,lucrand la trei asociatii diferite fiind angajat cu contract de munca.La una din asociatii am functia de ... (vezi toată discuția)