avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

va rog spuneti-mi ce este de facut in urmatoarea situatie: Persoana A a imprumutat persoana B cu o suma de bani. Persoana B nu a mai returnat banii iar persoana A a dat-o in judecata pe persoana B. Mentionez faptul ca persoana B nu are niciun venit si nicio proprietate sau alte bunuri trecute pe numele sau. In acest caz, daca persoana A castiga procesul in instanta cu persoana B, care vor fi posibilitatile prin care persoana B ar putea fi executata silit sa retureneze persoanei A suma? Este posibila si executarea silita a familiei persoanei B, in cazul in care aceasta nu are de unde sa returneze persoanei A suma? Ce ar mai fi de facut?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 19:29, 10 Noiembrie 2011
Daca este casatorit debitorul da poate fie executata sotia se poate considera ca banii au fost folositi in interesul casatoriei,oricum are noroc ca nu se aplica noul cod civil pt ca mai exista o sansa altfel acum sotii raspund impreuna si pt dat contractate doar de unul din ei.Poate sa faca o contestatie la executare dc a inceput executarea si sa ceara suspendarea cu plata cautiunii
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechesteru in timpul recursului boss_gabi87 boss_gabi87 Daca doua persoane sunt in proces pentru pretentii (returnarea unei sume de bani imprumutate), creditorul castiga procesul la judecatorie, dar debitorul face ... (vezi toată discuția)
Executare silita-...urgent, va rog! KINGA123 KINGA123 Buna Seara! S-a facut un contract de imprumut si garantie imobiliara intre societatea mea si o persoana fizica,in baza caruia am dat imprumut persoanei fizice ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe baza de contract ioanagabriela ioanagabriela Am imprumutat si eu o suma de bani pe baza unui contract de imprumut facut la un notar public de fata cu ambele parti. Termenul de returnare a banilor a ... (vezi toată discuția)