avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Modalitate de atac
Discuție deschisă în Executare silită

Modalitate de atac

Buna seara,as dori sa aduc in atentia dumneavoastra un caz de executare silita a unui apartament,in urma neplatii datoriilor catre banca datorita somajului!
In anul 2007,am obtinut un credit ipotecar de la una din bancile romanesti,privatizata in cele din urma,ipotecand binenteles,apartamentul in care locuiesc cu sotia mea si cele doua fiice,la acea data ,minore amandoua,Creditul a fost in valoare de 100000 euro,apartamentul fiind evaluat la suma de 167000 euro.
Datorita crizei,am fost nevoit sa incetez lucrul la societatea la care lucram,cartea de munca fiind incheiata cf.art.55 lit. b#-o,astfel incat am intrat in imposibiliatea de a mai plati ratele la banca.
Pe scurt,am fost instiintat de executorul judecatoresc ,ca apartamentul va fi scos la licitatie.
Problema care doresc sa o ridic este ca acest apartament nu s-a vandut nici in ziua de azi,cu toate ca primul termen pentru licitatie a fost in jur de 26 august,de atunci trecand alte doua termene,ultimul fiind pe 07.11.2011,la care din nou nu s-a intamplat nimic.La prima licitatie valoarea imobilului era de 64000 euro,acum ajungand undeva la 38000 euro.
Intrebarea mea este,daca pot sa fac ceva sa opresc aceasta vanzare datorita pretului mic la care se va ajunge si daca nu cumva sesizeaza cineva ca ar fi vorba,la fel ca si in alte cazuri,de o micsorare voita a pretului??Conform noului cod civil,am posibilitatea de a reesalona valoarea restanta sa pot relua plata ratelor??
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:58, 10 Noiembrie 2011
Daca bunul imobil nu se vinde la prima licitatie, pretul de pornire al celei de-a doua licitatii si a urmatoarelor nu poate fi mai mic de 75% din valoarea la care a fost evaluat imobilul. Daca la licitatie se prezinta cel putin doi cumparatori, imobilul poate fi vandut la cel mai mare pret oferit, care poate fi chiar si sub pretul de pornire al licitatiei. Nu prea are sens, dar asa spune legea.
Debitorul nu se poate opune vanzarii la licitatie indiferent de pretul oferit.Daca banuiti ca s-a incercat/realizat fraudarea licitatiei, puteti formula o plangere penala sau o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - si partaj victor77 victor77 Buna ziua, As dori sa stiu daca in cadrul contestatiei la executare inceputa de executor, in situatia mea de debitor as putea introduce partajul . In 2008 ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare murariu dorina murariu dorina Buna ziua.Acum 5 ani de zile am luat un imprumut de la banca pt nevoi personale in franci elvetieni.Imprumutul a fost girat cu trei proprietati personale.Am ... (vezi toată discuția)