avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru persoane cu handicap

Buna ziua,

Am un salariat cu handicap, lucreaza 4 ore. Urmeaza sa trimitem oameni in somaj. Are dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:32, 14 Noiembrie 2011
1. Are dreptul la indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni are 12 luni, cu program normal, cotizate la somaj.
2. Avand program de 4 ore pe zi se iau 2 luni pentru o luna cu program normal.
3. Spuneti cum a lucrat in ultimele 24 de luni, cu ce program zilnic (chiar daca a mai lucrat si la alti angajatori).
Lucreaza la noi din iunie 2009 tot cu program de 4 ore. Dupa cate inteleg nu are dreptul la somaj.
1. Are dreptul la indemnizatie de somaj deoarece in ultimele 24 de luni are 24 de luni (cu 4 ore pe zi) cotizate la somaj.
2. Aceste 24 de luni cu 4 ore pe zi echivaleaza cu 12 luni cu 8 ore pe zi.
3. Cand completati adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26) treceti toate cele 24 de luni cu timpul lucrat si cu salariile corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? marcelaL marcelaL Am lucrat fara intrerupere pana in iunie 2010 de unde am plecat cu demisie.Timp de sase luni nu am mai lucrat nicaieri.In ultima luna am lucrat la o firma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj la timp partial de lucru? carmena_iasi carmena_iasi Buna seara. Stiti cumva daca un angajat care a lucrat cu timp partial (4 ore) poate beneficia de indemnizatie de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)