Buna ziua,
Ca multi alti Brasoveni am probleme cu plata catre CASJ Brasov a unei sume aberante de 1800 ron.
Am avut pe perioada 2007-2009 un contract civil cu firma de Insomar din Bucuresti, care se obliga sa imi plateasca cotizatia pentru sanatate, lucru care a fost facut dar in Bucuresti si se pare ca nu au o baza comuna sa verifice asta.Ar fi fost usor daca mai aveam exeplarul meu al contractului in care era stipulat asta, dar din pacate nu il mai am....firma Insomar s-a inchis (sau a fost vanduta) si eu nu mai am cum sa fac rost de un exemplar al contractului.
Intrebarea mea este daca vreo institutie (cum ar fi Finantele) au acel contract si credeti ca am cum sa intru in posesia lui,sau poate exista o alta modalitate de a demonstra ca a foat platita cotizatia la sanatate.
Astept un raspuns.
Va multumesc,
Olariu Andreea
platitorii de venituri sunt obligati sa retina contributiile sociale aferente conventiilor civile doar incepand cu 1 iulie 2010, odata cu intrarea in vigoare a celebrei ordonante nr. 58.
pana la acea data, "angajatorii" retineau doar impozitul pe venit de 10%, urmand ca diferenta de 6% sa fie achitatata odata cu depunerea decl. 200 sau retineau intreg impozitul de 16%, in functie de conventia incheiata si optiunea exprimata.
aceste contracte nu se inregistreaza la fisc, datele fiind doar raportate catre fisc prin depunerea decl.205
poate doar in momentul cand ati depus dvs. decl. 200 sa fi anexat o adeverinta sau o copie dupa contractul incheiat cu insomar.
faceti in acest sens o adresa scrisa catre administratia financiara de care apartineti, poate aveti noroc.
in perioada in care ati avut conventia cu insomar, ati fost si salariata in alta parte?
Nu am fost angajata in alta parte.
Cei de la firma Insomar plateau in intregime impozitul, deoarece colegii mei care au mai avut problema asta, s-au prezentat cu contractul si acum nu mai au nicio datorie.Mi se pare aberant ca cei de la CASJ Brasov sa nu poata afla daca s-a platit sau nu. Oricum multumesc pentru raspuns si voi incerca la administratia financiara, poate am noroc.
Declaratia 220
kalasnikov
buna ziua
buna ziua,
am lucrat la o firma ca PFA.Dupa incetarea colaborari cineva mi-a spus ca am de depus doar declaratia 200 pana pe 15 mai la financiar.Nu ... (vezi toată discuția)