buna ziua . parintii mei s au despartit legal au facut si partajul suntem 2 frati recent tatal a decedat in urma partajului tatalui ia revenit apartamentul .tatal ia facut surorii mele act de intretinere cu uzufruct viager nemaitinand cont si de mine nu m a despagubit in nici un fel dar nici nu mi sa adus la cunostinta de acest act decat interesandu ma acum dupa decesul acestuia am aflat pot ataca in vreun fel acest act tinand cont ca ii sun fiu ii port numele cu toate ca am fost dat in crestere mamei la divort atunci . si daca da cum? va multumesc
mi se pare imorala intrebarea dvs, daca tatal nu a vrut sa va lase nimic, nu v-a lasat nimic, punct. asta a fost vointa omului. mi se pare ciudat. lasand aceste considerente la o parte:
Legiuitorul spune in art 845 din vechiul Cod Civil (care se aplica acestui contract) ca valoarea bunurilor înstrãinate unui succesibil în linie dreaptã, cu sarcina unei rendite viagere sau cu rezervã de uzufruct va fi socotitã în portiunea disponibilã si excedentele, de este, se va trece în masa succesiunii. Cu alte cuvinte, da, puteti avea pretentii asupra unei parti din respectivul imobil, si va fi in sarcina surorii dvs sa demonstreze ca acest articol de lege nu se aplica, ea avand aceasta posibilitatea deoarece prezumtia mentionata anterior este relativa.