avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificarea nr. topo prin instanta judecatoreasca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificarea nr. topo prin instanta judecatoreasca

Buna ziua,
Terenul pe care am casa este intabulat pe un nr. topografic gresit de catre cartea funciara, din 1930. Autorizatia de construire a fost eliberata pe baza nr. topo. gresit. Acum vreu sa-mi intabulez casa si nu pot din cauza acestui nr., care doar acum s-a constatat ca este gresit. Mi s-a spus ca modificarea nr. se poate face doar prin instanta judecatoreasca. Pe cine ar trebui sa dau in judecata? Daca ajung la judecata, pot sa solicit plata taxelor judecatoresti, pentru ca nu mi se pare corect sa platesc eu pentru o gresala facuta de cartea funciara ?
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 17:19, 11 Noiembrie 2011
Cerere in rectificarea cartii funciare in contradictoriu cu Biroul de carte funciara de pe raza caruia se afla situat terenul,puteti cerere onorariu de avocat ca si cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog anca_21 anca_21 in 1990 am cumparat o casa la tara pe care am intabulat-o.Pe acea vreme nu era nevoie de schita de la topograf.Acum am vrut sa o demolam a venit un topograf ... (vezi toată discuția)
M-am judecat degeaba 2,5 ani? bms bms Mai exact am chemat in judecata Comisia de aplicare a legii fondului funciar pentru atribuirea unei diferente de suprafata care a primit-o pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)