Buna seara! Ma confrunt si eu cu o problema, si daca ma poate ajuta cineva cu vreun raspuns va rog! Am lucrat la o firma 8 ani dupa care am intrat in somaj timp de 9 luni, respectiv pana la data de 01.11.2010. Am avut intrerupere, apoi m-am angajat la 01.08.2011 cu Contract de munca pe perioada determinata pana la 01.11.2011 cand mi s-a incetat contractul . Eu am ramas insarcinata si sunt in 2 luni jumatate. Exista vreo solutie sa mai pot beneficia de drepturi pentru copil. Ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii mai inceputul lunii iunie. Va multumesc mult!
daca ati fost angajata peerioada determinata si v-a expirat contractul, puteti beneficia de somaj si apoi de prenatal, postnatal si CIC. Dar pentru somaj trebuie sa aveti lucrate cel putin 9 luni din ultimele 24 de luni. Asa stiu eu. Interesati-va la AJOFM-ul de care apartineti.
1. Pentru a beneficia de CCC pana la 2 ani trebuie ca in perioada iunie 2011 - iunie 2012 sa aveti venituri profesionale lunare (salarii, venituri din activitati independente sau agricole) sau perioade asimilate (somaj, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. De concediu de maternitate veti beneficia daca la data eliberarii certificatului medical aveti cel putin o luna de stagiu de cotizare la sanatate in ultimele 12 luni.
3. Nici in somaj nu puteti intra deoarece va trebuie 12 luni de cotizare la somaj in ultimele 24 de luni.