avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imprejmuire parcare privata a blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imprejmuire parcare privata a blocului

Buna seara,

As vrea sa stiu care sunt pasii ce trebuiesc parcursi pentru a efectua o imprejmuire a parcarii private a blocului: gard, poarta acces, etc. Mai exact incepand de la acordul de principiu al asocitiei...ce trebuie facut pentru al obtine...sedinta in adunarea generala...proiect...autorizatie de la primarie... etc
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 09:03, 14 Noiembrie 2011
Daca terenul este privat atunci,desfasurati demersuri la nivelul serviciului autorizari din cadrul primariei care va verifica ,va dispune etapele si actele necesare pentru materializarea interesului dvs
Buna seara,

Autorizarea executarii constructiilor este obligatorie, indiferent de natura proprietatii.
In plus, doresc sa va atrag atentia ca faceti o regretabila greseala de exprimare folosind expresia "domeniul public al primariei".

Potrivit prevederilor art. 77 din Legea 215/2001 primaria este "o structura functionala cu activitate permanenta", care nu are in administrare si, cu atat mai putin, in proprietate, terenuri apartinand unitatii administrativ teritoriale.

De asemena, in conformitate cu prevederile art. 3 din Legea 213/1998, domeniul public apartine unitatilor administrativ-teritoriale si sunt administrate de catre consiliul local, potrivit prevederilor art. 36/1/c din legea 215/2001.

Observatia este valabila pentru toti cei care folosesc expresii de forma "terenul apartine primariei".

Daca vreti sa-mi multumiti pentru sfaturile competente pe care vi le-am oferit, o puteti face, deoarece lucrurile nu se pot desfasura altfel decat cum am expus mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
ContSters193759, utilizator
Bravo arel, un raspuns complet, documentat si corect.
Vad ca sunteti inginer.
Respect
Multumesc pentru atentionare. Involuntar...Multumesc pentru informatii.=D>
Pentru ca am sesizat mirare fata de faptul ca, inginer fiind, am oferit sfaturi pe o tema care, in general, nu este proprie activitatii ingineresti, poate va fi interesat sa stiti ca am activat ca director al unui departament de lucrari publice si urbanism la o primarie a unuia din primele 3 mari orase ale tarii, si de atunci continui sa raman in actualitate cu reglementarile din domeniu.
Multumesc pentru aprecieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație împrejmuire spațiu verde! Chabal Chabal Bună seara, Vă rog să-mi spuneți, dacă se poate, fără să faceți trimitere la vreo lege, dacă pentru a împrejmui spațiul verde din fața unui ... (vezi toată discuția)
Constructii ce pot fi efectuate pe un teren care este dat in concesiune Daniela Radu Daniela Radu Am si eu o intrebare: aveti idee care este actul normativ (numar, data aparitiei) care prevede ce tip de constructii pot fi efectuate pe un teren care este dat ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren ndbihor ndbihor As dori sa aflu ce conditii trebuie indeplinite si care este procesul prin care as putea concesiona teren de la primarie... Va multumesc anticipat! Cu ... (vezi toată discuția)