avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Concesionare teren
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Concesionare teren

As dori sa aflu ce conditii trebuie indeplinite si care este procesul prin care as putea concesiona teren de la primarie...

Va multumesc anticipat!
Cu respect,
Gabriel
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:24, 22 Mai 2012
Concesionarea / inchirierea bunurilor proprietate publica sau privata a unei unitati administrativ teritoriale se face prin licitatie publica stabilita prin Hotarari de Consiliu Local cu repectarea prevederilor Legii 215/2001-a administratiei publice locale- republicata si actualizata- si a legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia.

Conform Legii 215/2001 republicata(M.Of.123/2007) , art123:
"(1)Consiliile locale şi consiliile judeţene hotărăsc ca bunurile ce aparţin domeniului public sau privat, de interes local sau judeţean, după caz, să fie date în administrarea regiilor autonome şi instituţiilor publice, să fie concesionate ori să fie închiriate. Acestea hotărăsc cu privire la cumpărarea unor bunuri ori la vânzarea bunurilor ce fac parte din domeniul privat, de interes local sau judeţean, în condiţiile legii.
"(2)Vânzarea, concesionarea şi închirierea se fac prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii."

Prin urmare pentru a afla conditiile in care puteti concesiona un teren de la primarie trebuie sa va interesati la directia de patrimoniu din cadrul primariei unitatii administrativ teritoriale pe raza cereia se afla terenul.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere sau concesiune spatiu din domeniul privat? legislatie/ licitatie-cat mai urgent posibil Primaria Hlipiceni Primaria Hlipiceni Buna ziua, am dori sa stim unde se incadreaza [b]inchirierea[/b] unui spatiu din [b]domeniul privat[/b]. cu destinatie farmacie. Trebuie facuta licitatie? in ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren constructii s_mari s_mari ce se intampla cu terenul concesionat pt constructii dupa trecerea termenului de 45 de ani? terenul se afla in proprietatea privata a comunei. cand si cum pot ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste pretul unui teren de catre primarie Buna seara ,am un teren in sectorul 1 si doresc sa-l achizitionez am mers la primarie am primit ok pentru cumparare si actele necesare ,rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)