cine stie sa-mi spuna "actual" - perioada de asteptare decizie Cedo "actual" 4,5,6 ani ?
- In cit timp se va pune in aplicare de la publicarea oficiala a hotararii ?
- Daca trebuie sa fac ceva personal avind in vedere ca nu mai am avocat pt aceasta cauza , adica daca trebuie sa fac ceva sau sa inaintez vre-un act la vre-o institutzie justitziara in vederea punerii in aplicare a hatararii Cedo ?
Va multumesc anticipat !!!
Daca CEDO va- admite plangerea dvs , atunci puteti formula cerere de revizuire a hotararii pronuntate de catre instantele din tara , si anume:
- in materie civila : art.322 pct.9 C.proc.civ. prevede ca , se poate cerere revizuirea daca Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca si nu pot fi remediate decat prin revizuirea hotararii pronuntate . Termenul este de 3 luni de la data publicarii hotararii Curtii Europene a Drepturilor Omului in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I
- in materie penala : art.408 ind.1 alin.1 C.proc.pen dispune ca , hotărârile definitive pronuntate în cauzele în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a unui drept prevăzut de Conventia europeană pentru apărarea drepturilor omului si a libertătilor fundamentale pot fi supuse revizuirii, dacă consecintele grave ale acestei încălcări continuă să se producă si nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronuntate.
Cererea de revizuire se introduce la Înalta Curte de Casatie si Justitie, care judecă cererea în complet de 9 judecători - alin.3
Cererea de revizuire se poate face în termen de un an de la data rămânerii definitive a hotărârii Curtii Europene a Drepturilor Omului - alin.4
Va multumesc foarte frumos pt. sfatul referitor la demersurile ce trebuie avut loc dupa o eventuala hotarare pozitiva Cedo, ...... stiti cumva si durata de asteptare "actuala " hotararilor cedo "materie penala" ?
Nelamurire
vasile2013
In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)