avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul

In sitiatia unui divort, poti parasi domiciliul conjugal inainte de inceperea propriu zisa a formalitatilor legate de divort, fara ca plecarea sa iti faca probleme pe parcursul procesului de divort?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:01, 12 Noiembrie 2011
Bineinteles ca puteti pleca.
Ce probleme poate sa va faca, din contra, va demonstra ca relatiile de cuplu erau grav vatamate si casnicia nu mai putea continua.
Da, insa in cadrul actiunii de divort va fi necesar sa probati motivele imposibilitatii continuarii convietuirii in domiciliul conjugal si implicit ale necesitatii plecarii din domiciliu.
Nu pot sa spun ca ma aflu in imposibilitatea de a continua sa locuiesc in domiciliul conjugal, doar ca in momentul de fata suntem mai mult ca doi colegi de apartament care se mai "inteapa" uneori cu cate o vorba. Nu stiu daca in situatia in care se va ajunge in instanta acesta sa fie un motiv suficient de bun pentru a justifica plecarea mea. Sotul meu(inca) nu e agresiv nici fizic, nici verbal.
~ Conținut șters la cerere ~
De ce e in defavoarea celui care pleaca? Depinde de motivatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort genoh genoh Sunt casatorita, sotul bea foarte des si devine insuportabil spre violent, ce consecinte as atrage dupa mine daca as lua copilul si as pleca la parintii mei in ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? machita machita Sunt casatorita de 14 ani,avem un baietel de 8 ani,dar in ultimul timp relatiile dintre noi s-au deteriorat ffff rau,nu mai pot convietui alaturi de el,am ... (vezi toată discuția)
Divort-parasire domiciuliu conjugal vyo_7878 vyo_7878 Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In cazul unei familii,in care sotia inainteaza divortul(sotul nefiind de acord) in urma unei casnicii cu violenta fizica ... (vezi toată discuția)