avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suspendare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suspendare firma

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut(din punct de vedere contabil) in cazul in care o firma doreste sa-si suspende activitatea pe o perioada de 6 luni. Ma refer la lichidarea angajatilor, achitarea tuturor datoriilor, etc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 13:46, 12 Noiembrie 2011
...deja v-ati raspuns singura!!!Atentie cel mai important aspect care trebuie sa-l luati in consideratie este achitarea darilor catre stat datorate de Angajat (impozitele angajatilor pe salariu,cele care le opreste firma de la angajati si le plateste la bugetul social),asa zisele impozite la sursa...in caz de neplata a acestor impozite catre buget inainte de a inchide firma...cu parere de rau va anunt ca va alegeti si cu un DOSAR PENAL!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la bugetul de stat bebeali bebeali buna am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme care are datorii la bugetul de stat, pe care evident ca nu le pot plati deocamdata, si azi am primit ... (vezi toată discuția)
Cum pot inchide un srl ce are marfa pe stoc? lavinia.gavr lavinia.gavr Buna ziua! Am un srl pe care doresc sa il inchid. Darile la stat sunt achitate la zi. Momentam am ceva marfa de inventar precum si stocuri de marfa de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa dizolv srl-ul, dar am la pierderi 40.000 de lei și contabilul mi-a spus să plătesc 3% pierderi ca să o pot dizolva. cum o pot închide fără să plătesc taxe adiționale? I-Rotaru I-Rotaru Doresc sa dizolv societatea, dar am la pierderi o suma de 40.000 ron. Contabilul mi-a spus sa platesc 3% din pierderi ca sa ajung pe zero ca sa pot dizolva ... (vezi toată discuția)