Data post: Duminica, 13 Noiembrie 2011, 00:43
Subiect: Abuz in serviciu
Societatea pe care o administrez a avut cistig de cauza intr-un proces cu IPJ Cluj ,care pe raspundere civila delictuala a fost obligat, de instanta de fond ,la plata sumei de 32.000 ron . IPJ Cluj ad declartat recurs . Am fost anuntat ieri de Garda Financiara Maramures sa ma prezint la control cu actele sociatatii pentru ca exista o sesizare a IPJ Cluj pentru un control cu privire la exact acele facturi pe baza carora instanta de fond a stabilit prejudiciul. In motivarea solicitarii IPJ Cluj catre garda Financiara Maramures se spune ca acest control este solicitat in baza unei "LUCRARI PENALE " instrumentata de IPJ CLUJ. Problema este ca societatea mea este inmatriculata in Maramures . Interbariele la care astept raspuns sunt urmatoarele :
1). Are competenta IPJ Cluj a solicita controlul Garzii Financiare Maramures in conditiile in care competenta teritoriala ar fi a Parchetului de pe linga Judecatoria Baia Mare ?
2). Faptul ca seful IPJ Cluj ABUZIND de pozitia sa ,dispune un control asupra unei societati private ,mintind, pentru a se folosi de rezultatele acestuia intr-un proces civil este abuz in serviciu?
3). Daca raspunsul la intrebarea doi este afirmativ ,copetenta de cercetare a acestui abuz ese a DNA?
Va multumesc !
M-ar bucura raspunsuri motivate in drept.
P.S. Nu a sperie controlul Garzii am avut n-spe mii si luna trecuta chiar un control de fond la solicitarea mea ,dar nu imi place sa fiu "abuzat" de institutiile statului.
Garda financiara
stelian67
Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)