avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

Data post: Duminica, 13 Noiembrie 2011, 00:43
Subiect: Abuz in serviciu
Societatea pe care o administrez a avut cistig de cauza intr-un proces cu IPJ Cluj ,care pe raspundere civila delictuala a fost obligat, de instanta de fond ,la plata sumei de 32.000 ron . IPJ Cluj ad declartat recurs . Am fost anuntat ieri de Garda Financiara Maramures sa ma prezint la control cu actele sociatatii pentru ca exista o sesizare a IPJ Cluj pentru un control cu privire la exact acele facturi pe baza carora instanta de fond a stabilit prejudiciul. In motivarea solicitarii IPJ Cluj catre garda Financiara Maramures se spune ca acest control este solicitat in baza unei "LUCRARI PENALE " instrumentata de IPJ CLUJ. Problema este ca societatea mea este inmatriculata in Maramures . Interbariele la care astept raspuns sunt urmatoarele :
1). Are competenta IPJ Cluj a solicita controlul Garzii Financiare Maramures in conditiile in care competenta teritoriala ar fi a Parchetului de pe linga Judecatoria Baia Mare ?
2). Faptul ca seful IPJ Cluj ABUZIND de pozitia sa ,dispune un control asupra unei societati private ,mintind, pentru a se folosi de rezultatele acestuia intr-un proces civil este abuz in serviciu?
3). Daca raspunsul la intrebarea doi este afirmativ ,copetenta de cercetare a acestui abuz ese a DNA?
Va multumesc !
M-ar bucura raspunsuri motivate in drept.
P.S. Nu a sperie controlul Garzii am avut n-spe mii si luna trecuta chiar un control de fond la solicitarea mea ,dar nu imi place sa fiu "abuzat" de institutiile statului.

Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:15, 13 Noiembrie 2011
puteti face plangere penala pentru abuz in servici, solicitand daune.
pentru alte raspunsuri consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Plingeri impotriva rezolutiilor procurorului stelian67 stelian67 Impotriva rezolutiei procurorului de incepere a urmaririi penale se poate face plingere in fata instantei de judecata? Am un proces cu un Inspectorat de ... (vezi toată discuția)
Procedura control politia economica RARY RARY Reprezit o institutie publica si in anul 2008 am desfasurat o investitie ( contract de lucrari ) . La scurt timp cei de la politia economica au ... (vezi toată discuția)