avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingeri impotriva rezolutiilor procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingeri impotriva rezolutiilor procurorului

Impotriva rezolutiei procurorului de incepere a urmaririi penale se poate face plingere in fata instantei de judecata? Am un proces cu un Inspectorat de politie din tara ,pe raspundere civila delictuala. Instanta de fond i-a obligat la plata sumei de 56.000 ron cu titlul de despagubiri.Intre timp Garda financiara a facut un control societatii pe care o administrez de 3 ori si mi-a facut mie administratorului o plingere penala pentru o presupusa evaziune fiscala ,plingere in care chiar Garda Financiara spune ca prejudiciul este 0. Am avut control fiscal GENERAL de la Directia Generala a Finantelor Publice . Au stat 3uni si nu au gasit nimic. In raportul intocmit DGFP spune ca Garda Financiara bate cimpii si ca nici un aspect semnalat de ei nu se confirma. Dupa incheierea inspectiei fiscale GENERALE Garda Financiara a solicitat un nou control . Am refuzat (scris si cu nr de inregistrare) sa le prezint actele in baza art 105 ^1 din Cod de procedura fiscala. Mi-au mai facut o plingere penala pentru refuzul NEJUSTIFICAT de a prezenta actele. Pentru a imiedica desfasurarea procesului civil Parchetul mi-a comunicat atit mie cit si instantei civile in care se judeca procesul cu IPJ acest lucru . Instanta a suspendat judecarea cauzei. Am facut nenumarate cereri catre Parchet pentru a trimite dosarul spre judecare sau scoaterea de sub urmarire penala. Nu vor ,nu raspund . Ce pot sa fac?
Situatia dureaza de un an.
Instanta a suspendat judecarea cauzei. Am facut nenumarate cereri catre Parchet pentru a trimite dosarul...

Efectele hotărârii
penale
Art. 1.365. – Instanţa civilă nu este legată de dispoziţiile legii penale şi nici de
hotărârea definitivă de achitare sau de încetare a procesului penal în ceea ce
priveşte existenţa prejudiciului ori a vinovăţiei autorului faptei ilicite.

(Noul Cod Civil)

Judecatorul dvs. o fi citit asta? :rofl:
2.664 de articole de tinut minte :hammer:

P.S. Parchetul, asa cum arata si denumirea este un obiect din... lemn. Ce raspuns (scartaitura) asteptati?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
ContSters184021, utilizator
judecatoarea mea nu a vrut sa-mi citeasca notele de sedinta. Judecatoarea mea nu a vrut sa ma asculte pina nu (.....) spunindu-i ca eu vin de la 300 de km sa o ascult si sa ma asculte. Probabil norocul meu ,ca pina la urma m-a scultat este ca in sala se afla si fostuul consilier presedential ,ala de la UDMR, in postura de avocat.Nu mi-a ajutat la nimic aceasta "ascultare" s-a pronuntat pe loc ,suspendind cauza desi eu depusesem la acel termen 40 de pacini de copii.

Editat de moderator simonette12- va atrag atentia asupra pct.2.2 din Regulament

Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare plangere penala sam bam sam bam In cazul unei rambursari tva, poate fi sesizat parchetul de catre garda financiara fara ca acestia sau finantele sa intocmeasca acte de control la societatile ... (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu gritosu gritosu Am nevoie de cateva sfaturi despre cum as putea sa actionez in cazul unei neglijente in serviciu a unor angajati dintr-o institutie publica, care prin ... (vezi toată discuția)