In cazul unei rambursari tva, poate fi sesizat parchetul de catre garda financiara fara ca acestia sau finantele sa intocmeasca acte de control la societatile in cauza? Am citit intr-o sentinta data de o Curte de Apel ca o rambursare tva pentru a fi considerata nelegala trebuie ca societatea sa fie reverificata, insa am gasit si o speta in care nu a existat nici un act de control intocmit la firmele impotriva carora s-a facut plangerea. Ma intereseaza, va rog, si un articol de lege.
plingerea penala trebuie sa se bazeze pe anumite indicii care pot surveni in baza unui control de fond sau nu.
Un exemplu - daca se identifica o firma ce solicita rambursarea de TVA si care are sediul social declarat in fals (in general se folosesc acte false) atunci exista un temei ptr plingere penala privind evaziune fiscala cf lg 241/2005, iar pentru asta nu este necesar un control de find ci doar o deplasare a GF la sediul respectiv, obtinerea de declaratii de la proprietarii spatiului si vecinilor, etc.
Evaziune fiscala?
anucy
IN 2007 AM INFIINTAT O FIRMA ,PE PARCURS AM DESFASURAT O ACTIVITATE DE PRESTARI SERVICII,DAR FOARTE PUTIN PT CA NU NE-AM MAI INTELES CU COLABORATORUL.AVEAM 7 ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila
sam bam
buna, in cazul unei rambursari ilegale de tva, incadrata la art. 215 cp, este obligatorie plangerea prealabila? in cazul meu exista o plangere penala intocmita ... (vezi toată discuția)