avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Autoturism defect de cateva luni,in garantie care ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Autoturism defect de cateva luni,in garantie care expira 45 zile.Ce putem face?

Buna ziua!Sotul meu a achizitionat in luna decembrie 2009 un autoturism nou in leasing.De cateva luni,masina nu mai functioneaza cum ar trebui,a fost dusa in repetate randuri la service,acum 2 saptamani au comandat o piesa foarte scumpa,au spus ca probabil aceea este cauza si rezultatul a fost acela ca masina merge la fel de prost,lucru constatat si de cei de la service.Problema este ca,luna viitoare expira termenul de garantie si in cazul acesta chiar nu stiu ce putem face.Cui sa ne adresam?Ce sa facem?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Cristianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristianna , utilizator 20:20, 19 Noiembrie 2011
Daca problema este descoperita in timp ce masina era in garantie, se poate repara si dupa ce termenul de garantie este trecut.Daca aceeasi problema reapare dupa ce a fost rezolvata, si masina nu mai este in garantie, se repara pe cheltuiala service-ului, fiindca se considera a fi din cauza lor reaparitia problemei.
In cazul in care nu gasiti intelegere la acel service, va adresati Oficiului pentru Protectia Consumatorului al carui telefon este scris chiar in incinta service-ului.
Multumesc pentru raspuns.Faptul ca un autoturism nou,in garantie,care mai si costa o groaza de bani,sta in ultimele 4 luni mai mult pe la service,noi platind rata si nebeneficiind de masina,nu mi se pare in regula.Din nou, de o saptamana masina este la service si mi se spune ca incearca sa se rezolve situatia,situatie care probabil ii depaseste...Nu am nici o cale legala sa actionez?Este posibil sa aiba un viciu de fabricatie.Problema este ciudata deoarece testerul care ar trebui sa diagnostigheze corect masina nu arata ca aceasta ar avea ceva,desi autoturismul nu functioneaza cum ar trebui,lucru constatat si de cei de la service.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Cristianna, utilizator
O situatie asemanatoare am avut si eu, numai ca cei de la service imi rezolvau problema insa aceasta reaparea dupa doua saptamani.Acest lucru a fost repetat de 4 ori, pana la urma aceea eroare nu a mai aparut.
Cei de la service ar trebui sa anunte producatorul auto in privinta problemei si ar trebui sa schimbe tot ceea ce tine de acea defectiune.
Nu cred ca sunt atat de batuti in cap incat sa nu vada motivele aparitiei...
problema este de natura fizica sau este o eroare a calculatorului ?
Am si eu o problema dar cu un auto rulat :
Avand afisat pe site reclama cu o serie de auto rulate si transmitand clientului ca sunt masini testate si verificate cu istoric de achizitie si service ,garantie conform normelor in vigoare , am hotarat sa achizitionam de la aceasta societate cu plata numerar un autoturism marca Hunday Accent 1,4 benzina pentru al folosi in cadrul firmei.
Imediat dupa achizitionare l-am verificat intrun service autorizat - unde au descoperit o serie de defectiuni foarte grave punand ca verdict conform fisei tehnice (auto nu poate circula in conditii de siguranta) .
Vorbind cu ei despre acele probleme, au trimis o parte din piese .Dupa indelungi convorbiri telefonice, email-uri trimise si fara niciun rezultat am sunat la call center am depus o sesizare in acest sens . Am fost sunat si mi-a transmis pe un ton grav ca autoturismele second-hand care sunt cumparate de o persoana juridica nu au nicio garantie., complimentandu-ma cu proverbul romanesc -Cine nu deschide ochii deschide punga ! Mentionez faptul ca la achizitionarea autovehicolului sa spus ca am 6 luni garantie de catre vanzator
Prejudiciul pe care faptuitorul mi l-a creat este ca nu ma pot folosi de bunul cumparat deoarece este tras pe dreapta din motive tehnice .
Catalizator +sonda lamda defecta aprins permanent
Coloana de directie ( se rigidizeaza volanul in mers si se aprinde martorul EPS in bor
Tacanit de culbutori ori tacheti (nu stiu nici ei trebuie desfacut motorul)
Cutia de viteze de schimbat furca ambreiaj si articulatie sferica
Vreau un sfat ! Cu stima !
Problema la autoturismul nostru este urmatoarea:masina are cutie automata iar atunci cand accelerezi si vrei o viteza mai mare este posibil ca tu sa apesi acceleratia si sa constati ca s-a schimbat viteza,insa intr-o treapta inferioara ceea ce este si extrem de periculos pt ca te poti afla intr-o depasire.Toata saptamana aceasta a stat din nou in service, au spus ca ne-o dau luni,ca spera sa fie totul OK.Este,cred ,a patra oara cand sta cate o saptamana la service si dupa ce ne-o dau constatam ca problema nu a fost rezolvata.Ultima data au schimbat turbina,au crezut ca e de acolo si de fapt nu era asa.Ideea este ca nu stiu ce sa fac.Stiam ca in alte tari,in Statele Unite de exemplu,daca autoturismul nou,in garantie,are o problema care reapare,proprietarului i se da alt autoturism.Stiu ca nu traim in State,dar o protectie minima, a noastra ca si cumparatori trebuie sa existe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Cristianna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

auto second-hand vandut de o mare firma de leasing nu acorda garantie ! mariangugles mariangugles Avand afisat pe site reclama cu o serie de auto rulate si transmitand clientului ca sunt masini testate si verificate cu istoric de achizitie si service ... (vezi toată discuția)
Service garantie auto constantinchirita constantinchirita Buna ziua! Am o problema legata de repararea in garantie a unui produs mai exact,in data de 21.05.2011 am facut comanda de autoturism; ,achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Probleme autoturism nou cumparat. artmir artmir Buna ziua. In data de 26.10.2020, am achizitionat un autoturism nou, marca KIA, de la reprezentanta KIA. In data de 28.03.2021, la pornirea autoturismului s-a ... (vezi toată discuția)