avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inregistrarea video poate fi publicata fara ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inregistrarea video poate fi publicata fara consimtamantul protagonistului?

Prietena mea a facut acum ceva ani in urma un filmulet nu tocmai "ortodox" pentru iubitul ei din acea vreme, iar acum "domnul" acela o ameninta ca va posta acea inregistrare pe Youtube. Intrebarea mea este daca il poate impiedica sa faca asta iar daca o face totusi ce solutie legala exista pentru al forta sa o stearga? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mixandra , utilizator 21:06, 14 Noiembrie 2011
Pentru Zeos Supreme:
CUM POATE DOVEDII ACEST LUCRU??????
din nou aberatie mare:
onus probandi incumbit actori! nu trebuie stimatul domn sa-si demonstreze nevinovatia:)), eventual femeia sa reuseseasca sa probeze furtul acelui film din calculatol/telefonu"....
ar fi o banala problema de probatoriu si nu are rost sa discutam aici ipoteze absurde...

in ceea ce priveste partea de drept:
Repet, partea pe care o sustineti dvs cu santajul e un cretinism... v-a explicat si alexandru groza "de ce nu ie santaj" ------>"fara sa-i ceara nimic in schimb pentru a evita expunerea"

Fapta sarvarsita in speta nu are caracteristicile infractiunii de santaj: Lipseste predinderea de folosoase pentru sine sau pentru altul... deci nu a fost savarsita nicio infractiune.

@mdcc Nu inteleg cum nu va este rusine sa recomandati sa se faca plangere pentru santaj, cand dumneavostra nu ati avut bunul simt sa puneti mana pe codul penal si sa cititi elementele constitutive ale acestei infractiuni

@ alexandragroza, multumesc mult, asa gandeam si eu, plus ca..este prietena mea , dar cred ca ea a fost prima care a rascolit ....frunzele....
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
mixandra, utilizator
@Zeos Supreme Multumesc. Exclus furtul, a trimis inregistrarea prin posta... #-o....iar din continut se intelege foarte clar pentru cine este facuta...Din pacate, este putin casatorita...asa ca nu stiu ce o sa se intample... Eu inca sper ca nu va fii incarcata acea inregistrare pe nici un site.
In asemenea cazuri recomandarea mea este ...statul de vorba omeneste/prieteneste.Chiar daca sunt oameni care vor sa faca rau gratuit, cu o vorba buna cu siguranta fostul prieten o sa inteleaga.
Amenintarile cu mersul la politie daca se publica acel filmulet sunt un esec total care mai mult il va ambitiona pe acesta sa-si duca planul la bun sfarsit pentru ca ceea ce doreste el sa faca nu este infractiune.
Desigur ca daca va publica acest filmulet, prietena dvs. ar putea sa-l actioneze pe latura civila in cazul in care ii va fi afectata imaginea, insa astfel de procese sunt de evitat din motive de "sanatate mintala" :) Implica stres, bani, timp si drumuri pe la instante fara nici o garantie de castig.

Alte discuții în legătură

Santaj stefan_ruxandra stefan_ruxandra ma puteti ajuta?nush daca ma adresez pe forumul care trebuie, dar iata ce vroiam sa va intreb:am o prietena care s-a despartit de prietenul ei, iar acesta are ... (vezi toată discuția)
Calomnie haidingher haidingher m-am culcat cu o persoana care m-a filmat fara sa stiu in timpul actului sexual si apoi m-a santajat ca da filmul pe internet. ce sa fac? din cate stiu nu l-a ... (vezi toată discuția)
Hartuire pe net mareniuc95 mareniuc95 Am nevoie de ajutor urgent, fostul meu prieten a pus un film pe net cu mine si ma santajeaza, ce sa fac ? ajutati-ma ca nu mai stiu ce sa fac (vezi toată discuția)