avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cere pe fond funciar.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cere pe fond funciar.

am facut cerere la L. 18/91 prin care am solicitat intreaga suprafata de teren si locuinta , preluate de statul comunist abuziv, dar s-a constituit numai 10 ha ca atat prevedea legea .Pentru diferenta au comunicat verbal ca numai daca se emte legi.
Ulterior s-au emis legile 169 , 247, 1 ,etc pentru care nu am mai cacut cereri considerand cerere din 1991 valabila .
Intrebare : - are valabilitate , respectandu-se principiul legal de solicitare a unui drept de mostenire si ptr legile de mai sus ,deoarece cererea din 1991 a ramas in evidenta cererilor la comisia locala ? - actioneaza prescriptia sau comisia locala a uitat de cerere ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:52, 26 Noiembrie 2011
Va inteleg frustrarea si cunosc multe cazuri asemanatoare cu al dvs, insa, de multe ori, ratiunea celor care au facut legile asa cum sunt, ne scapa noua, muritorilor de rand, care trebuie apoi sa le interpretam, aplicam si respectam. Dvs. puteti incerca totusi o actiune in instanta, impotriva comisiei locale si judetene de fond funciar, pentru restituirea diferentei de teren, invocand cererea initiala, facuta in baza legii 18/1991 (nu se stie niciodata, la cat este de diferita practica instantelor in materie de fond funciar si la cat sunt de lenese multe comisii de fond funciar, care nu se deranjeaza nici macar sa raspunda la instanta, este posibil "sa tina"). Oricum, alta rezolvare decat instanta, nu vad in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea fondului funciar -retrocedare pamant ellamoise ellamoise Conform Leg.nr,18/1991, ale Legiinr.169/1997 si ale Legii nr.1/2000 cu modificarile ulterioare am primit o parte din pamantul mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta titlu proprietate emil6702 emil6702 Buna seara! Sunt amenintat ca voi fi chemat in judecata de un alt mostenitor pt declararea nulitatii absolute a titlului de proprietate deoarece mama mea nu ... (vezi toată discuția)
Fond funciar rarev2005 rarev2005 Am si eu problema...daca ma puteti ajuta... Bunicul meu este mostenitor al unui teren in Voluntari....impreuna cu fratelel sau....Fratele sau a facut cerere ... (vezi toată discuția)