avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa, hotarare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila. O mai pot ataca?

Buna ziua
Va rog sa ma faceti sa inteleg daca este corect ceea ce s-a intimplat.
Acum aproximativ 3 luni mi s-a ridicat permisul pe motiv de depasire a vitezei in localitate perste limita legala. Am contestat procesul verbal si cu toate ca politia nu a adus probe concludente, judecatorul "respinge cererea ca fiind neintemeiata, definitiva si irevocabila.
Se mai poate face ceva in acest sens?
multumesc
Cel mai recent răspuns: vxd , utilizator 18:46, 15 Noiembrie 2011
inafara unei plangeri la CEDO, daca va incadrati intr-una din situatiile de incalcare a drepturilor omului, potrivit Conventiei, nu mai aveti ce face.
Avand in vedere ca plangerea dvs .a fost respinsa ca neintemeiata, in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii, sunteti obligat sa predati permisul de conducere impreuna cu un certificat de grefa (care atesta solutia instantei) la serviciul de politie rutiera.
Incalcarea termenului mai sus aratat, atrage sanctionarea dvs. cu majorarea perioadei suspendarii dreptului de a conduce cu inca o perioada de 30 de zile.
eolaru a scris:

Buna ziua
Va rog sa ma faceti sa inteleg daca este corect ceea ce s-a intimplat.
Acum aproximativ 3 luni mi s-a ridicat permisul pe motiv de depasire a vitezei in localitate perste limita legala. Am contestat procesul verbal si cu toate ca politia nu a adus probe concludente, judecatorul "respinge cererea ca fiind neintemeiata, definitiva si irevocabila.
Se mai poate face ceva in acest sens?
multumesc

Numai daca va incadrati intr-unul din motivele expres prevazute de lege pentru exercitarea unei cai extraordinare de atac, si anume ,contestatia in anulare si/sau revizuire, mai puteti ataca hotararea respectiva.
Se pare ca nu ati avut argumente solide pt actunea dv si ati contestat de dragul contestatiei. Dca ati fi angajat un avocat care sa va reprezinte in instanta poate ati fi avut mai multe sanse.
de unde stiti ca politia nu a adus probe?????//probele nu sunt la dispozitia dumneavoastra ci a instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat la cedo darisdinu darisdinu vreau sa imi angajez un avocat la cedo pentru un caz penal . am fost condamnat la 3 ani inchisoarepentru un furt fara sa fiu vinovat cu nimic ,de judecatoria ... (vezi toată discuția)
Am pierdut fondul luis29 luis29 In cazul in care am pierdut fondul, pentru depasirea vitezei cu 50 km/h peste limita legala, se mai poate face recurs? Exista si alta cale de atac? (vezi toată discuția)
Recuzarea completului de judecata OlDumitra OlDumitra Consider ca intr-un proces cu o institutie, Judecatorul completului de judecata nu a tinut cont absolut de loc, de nici una din motivatiile mele. Fiind ultima ... (vezi toată discuția)