avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noul cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noul cod al muncii

Are dreptul sefa mea sa mareasca durata preavizului de la 20de zile la 45de zile lucratoare fara acordul salariatilor? Cum ne putem apara?Daca imi dau demisia trebuie sa respect perioada de preaviz , sau acest preaviz este valabil doar in cazul in care solicit incetarea contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: PopaManuela68 , utilizator 16:45, 13 Noiembrie 2011
PopaManuela68 a scris:

Ce se poate intampla daca refuz sa semnez acest aditional care dupa parerea mea imi limteaza sansele de ami gasi un alt loc de munca (mai bine platit de exemplu)?

Nu se poate intampla nimic legal , insa exzista posibilitatea aparitiei unor sicane din partea angajatorului ... acel act aditional nu-si va produce efectele daca nu semnati si dvs ..
Este prima data cand intru pe forum si va multumesc pentru raspunsuri.Cred ca voi mai apela si alta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere ContSters220328 ContSters220328 Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii. In contractul semnat de mine ... (vezi toată discuția)
Refuzul de semnare a actului aditional moldodia moldodia Angajatul care refuza semnarea actului aditional de modificare a termenului de preaviz in cazul demisiei poate fi concediat? (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul colectiv de munca deea.shoph deea.shoph Buna ziua! Am primit faimosul act aditional cu ajustarile conf noului cod al muncii. Ca de obicei nu mai obligatii pentru angajat mentionate. 1.As dori sa ... (vezi toată discuția)