avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apel

buna seara
in cazul in care instanta citeaza in calitate de parati-intervenienti pe persoana decedata si pe mostenitori, de poate invoca de catre reclamant in apel exceptia lipsei calitati procesuale pasive bazandu-se pe lipsa capacitatii de exerciciu a paratei decedate. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 18:36, 14 Noiembrie 2011
nu
Stimate forumist,

Nu aveţi ce lipsă de calitate procesuală pasivă să invocaţi, deoarece moştenitorii au capacitate de exerciţiu. Aceştia preiau toate drepturile şi obligaţiile defunctului, inclusiv procesul de faţă. Practic, nu defunctul stă acum în judecată, ci aceştia.

Cu stimă.
NU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)
Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Proces omniasig MAXIMMUSS MAXIMMUSS am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)