avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In urma cu ceva timp a murit mama mea.
Dupa o perioada tatal meu s-a recasatorit.

Intrebarile mele sunt:

Persoana cu care s-a recasatorit tatal meu va avea dreptul dupa o perioada de timp la o parte din apartamentul cumparat de tatal meu in timpul casatoriei cu mama mea? (in cazul in care tatal meu decedeaza inaintea ei)

Tatal meu va putea sa il instraineze inaintea deschiderii succesiunii, fara stirea mea?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
razvan___33, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:42, 14 Noiembrie 2011
- in cazul in care cei doi divorteaza, dansa nu va avea vreun drept la casa. Daca tatal decedeaza inaintea sotiei sale, indiferent cat timp au fost casatoriti, femeia va mosteni 1/4 din cota ce i se cuvine tatalui din apartament. Tatal dvs are o cota destul de mare din ap, c-o mosteneste si pe mama dvs (62.5%)
- nu-l va putea instraina fara sa dezbateti succesiunea dupa mama dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Averea tatalui meu fiore28 fiore28 sant adoptat de la 8 luni. prima mea mama a murit si tata s-a recasatorit. el are un apartament cumparat cu prima mea mama. ce drepturi avem acum eu ,tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii casatorii diferite Sekler Sekler Mama din prima casatorie are doi copii C1 si C2. Divorteaza si se recasatoreste rezultand alti doi copii C3 si C4. In timpul celei de a doua casatorii sotii ... (vezi toată discuția)