avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sume incasate necuvenit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sume incasate necuvenit

Buna ziua.Mi s-a schimbat gradul de invaliditate din gradul II ,in III.Decizia mi-a venit in data de 17.06.2011.Dupa schimbarea gradului,normal ca mi s-a micsorat,dar de abia in septembrie am primit pensia micsorata,pana atunci a venit suma cat aveam,adica 449 lei.Dupa decizia primita,am pensie de 368 lei.Deci pe 4 luni de zile,am de dat inapoi suma de 324 lei,asa arata in buletinul de calcul.Intrebarea mea este:DE CE NU MI SE TRAGE DIN PENSIE EXACT ASA CUM MI L-AU DAT.Adica cate 81 lei/luna,si daca este corect sa traga 130 lei/luna(cum mi s-a spus la casa de pensii).Nu este vina mea,daca din iunie,cand a venit decizia,ei nu au putut sa traga diferenta?Ce au facut pana acuma?Acuma scad din pensie dupa cum le convine lor.Nu inteleg din Legea nr.263/2010 Art.179.-(1)sumele incasate necuvenit,se recupereaza de la beneficiari in "TERMENUL GENERAL DE PRESCRIPTIE DE 3 ANI).Ce inseamna asta?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters216223 , utilizator 07:01, 21 Noiembrie 2011
adresati o sesizare Casei de pensii, prin care detaliati in fapt toata ''povestea'' astfel cum s-a intamplat, ei sunt obligati sa va raspunda in 30 de zile
1. Nu pot sa va retina din pensie asa cum vreti dvs., ci trebuie sa respecte art. 409 Cod procedura civila. Potrivit acestei prevederi, din pensie se retine lunar o treime.

2. Nu exista nicio legatura intre situatia dvs. si art. 179, alin. (1) din Legea nr. 263/2010, si ma refer strict la termenul de prescriptie de trei ani. Casa de pensii este obligata sa constate un prejudiciu si sa ia masuri de recuperare a acestuia in termen de trei ani de la producerea lui.
Va multumesc pentru raspuns.Legile sunt legi,chiar daca nu sunt corecte.Asta este, ca si cu handicapatii,revolutionarii si chiar pensionatii pe caz de boala care nu merita acei bani.Si sunt atatea oameni care sunt pe drept si iau putin sau chiar nimic.Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume necuvenite DRAGOMIRVIRGIL DRAGOMIRVIRGIL Am fost pensionat la limita de varsta din luna Februarie 2011. La aprobarea dosarului de pensie s-a tinut cont si de certificatul de revolutionar pe care ... (vezi toată discuția)
Returnare pensie urmas Cristi1970 Cristi1970 Buna ziua, Mama mea in varsta de 61 ani impliniti pe 21 martie, a fost pensionara pe caz de boala 360 si avea pensie de urmas 310 de pe urma tatalui meu. In ... (vezi toată discuția)
Pensie incasata "necuvenit" gigione01 gigione01 Buna ziua! Soacra mea incasa o pensie de urmas in cuantum de 409 lei! La o revizuire de drepturi facuta de casa de pensii,i s-a corectat [u]punctajul si ... (vezi toată discuția)