isis23 a scris:
Da , Dreams , inteleg importanta interviului dar in niste limite !
Cat despre Intrebarea ta , ce sa spun :D,....as fi raspuns " Nu , si nu pentru ca nu pot ci pentru ca nu este in concordanta cu misiunea pe care o am eu si pe care mi-am asumat-o sa o respect ! " Asta daca am inteles bine intrebarea :D
pai eu am raspuns DA si argumentez acusi:
constiiinta este esentiala, primordiala si dominanta in opinia mea atunci cand infaptuiesti actul de justitie, chiar si in antiteza cu notiunea de drept care este extrem de abstracta. de ce ? mi se intampla sa aud replica '' e dreptul meu '' incepand de la vecina de deasupra care se cearta cu sotul ei, pana la cei mai eruditi invatati contemporani.
si apoi constiinta este cea care te lasa sau nu sa respiri, chiar si dupa prima sedinta de judecata din cariera, cand in capul tau curg cel putin cateva zeci de intrebari si cand iti dai seama ca ai mainile foarte reci :-)
da..puteti rade, nu am ce sa va fac aici :-))
in al doilea rand, se poate intampla sa te lovesti de spete care nu au aplicabilitate si nici jurisprudenta, rar...adevarat, dar este posibil.
ma informez si va dau sa vedeti un artico despre o hotarare a unei Instante privind desfacerea unei adopti, cand de fapt in sistemul nostru de drept, din cate stiu eu nu este permisa o astfel de actiune.
in concluzie..trebuie sa acorzi dreptatea cuvenita si celui de '' sus '' dar si celui de '' jos '' ...si apoi, sa nu uitam Themis era oarba , dar nu si surda .