avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?

Bună ziua. Intrebarea mea este dacă pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului având în vedere că sunt încadrată la un birou senatorial pe baza unui contract civil încheiat în temeiul legii 96/2006. Lucreaz 60 de ore pe lună. Mi s-a spus că conform prevederilor Legii 94/2011 nu mi se mai plateste CAS şi nu stiu daca pensiile si restul contributiilor se platesc. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului având în vedere că în momentul nasterii coilului voi avea peste 12 luni de activitate la acest birou? Mi s-a spus ca nu pot intra in concediul acela de 42 de zile postnatal şi ca nu voi beneficia de indemnizatie. Pe fişa fiscală de anul trecut este bifat venituri din salarii în afara funcţiei de bază. Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:09, 26 Martie 2012
1. Legea 96/2006, republicata, spune:

Art.38
...
(6) Angajarea personalului birourilor parlamentare ale deputatilor si senatorilor se face prin incheierea unui contract de munca pe durata determinata sau a unui contract civil. In cazul angajarii pe baza unui contract de munca pe durata determinata, incadrarea salariatilor se face prin ordin al secretarului general al Camerei Deputatilor sau al Senatului, dupa caz, la propunerea deputatilor sau a senatorilor in cauza, iar in cazul contractului civil, acesta se incheie intre deputatii sau senatorii in cauza si persoana fizica.

2. In ambele cazuri (CIM sau CCPS) veniturile dvs. sunt supuse impozitarii asa ca, in conformitate cu prevederile OUG 111/2010, veti putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta acesteia.

3. Daca nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci veti putea intra in CCC din ziua nasterii copilului.

4. Cititi OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei si puteti lua legatura si cu Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns.
Dar faptul ca sunt incadrata doar cu jumatate de norma nu afetează dreptul de a beneficia de indemnizatie. Nu este obligatoriu sa lucrezi cu normă întreagă? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
1. OUG 111/2010 nu specifica nicaieri ca acele persoane care lucreaza cu CIM sau CCPS trebuie sa aiba, obligatoriu, un program de 8 ore pe zi.
2. Singura conditie este sa obtineti venituri profesionale impozabile (fara a se stabili un cunatum minim sau maxim al acestora).
3. Deci veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postantal, indemnizatia de crestere copil in 2011 viki 0001 viki 0001 Buna ziua, Numele meu este Viki sunt insarcinata in 4 luni si 2 saptamani. Urmeaza sa nasc dupa 20 octombrie 2011. Mentionez ca lucrez la aceeasi societate ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate? andreeaghe andreeaghe Am lucrat 4 luni la un magazin alimentar.Din sept.2013 pana in 24 .dec 2013. Am avut o luna de pauza in care nu am lucrat. M-am angajat pe data de 30 ian. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil a_alex22 a_alex22 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sotia este gravida si prin decembrie trebuie sa nasca. Eu am fost in medical din luna aprilie 2012 pana in februiarie 2013. ... (vezi toată discuția)