Buna Ziua!
O firma A vinde pe baza unor facturi, mai multe constructii catre firma B. Ulterior, firma B încheie un contract de vanzare cumparare, sub semnatura privata, cu firma C pentru bunurile dobandite de la A. După 2 ani, firma B cheama in judecata firma A, pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tine loc de contract autentic. La proces se demonstreaza ca firma B a fost radiata, si in proces intervine, in nume propriu, firma C, care solicita si ea sa se pronunte o hotarere care sa ii tina loc de act autentic, dar nu specifica la care tranzactie se refera. In prima faza, se respinge atat cererea lui B, ca fiind realizata de o persoana fara capacitate de folosinta, si cererea lui C, dar instanta superioara admite cererea lui C pe motiv ca aceasta este succesor particular al lui B, in baza contractului de vanzare cumparare. Din cate stiu eu, la radiere, patrimoniul unui SRL se transmite catre asociati, astfel ca , daca C avea nevoie de o hotarare care sa ii tina loc de act autetinc trebuia sa se judece in contradictoriu cu asociatii lui B. As vrea sa vad si opiniile voastre: este pararea mea corecta? A devenit C succesoarea cu titlu particular al lui B si se poate judeca cu A?
Va multumesc!
Radiere auto
av.T.M.
Buna ziua.
In 2008 X vinde lui Y o masina cu contract de V-C nu autentic si ii preda toate actele.
De la Primarie masina e radiata dar de la Politie nu.
In ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara
vladvlad
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit ... (vezi toată discuția)